HSP & HSS op het werk

Wil jij graag werken op een manier die bij je past?
Ik coach ambitieuze HSP HSS 
om hun kwaliteiten
en talenten te ontplooien. Voor meer energie, vrijheid
en impact in je werk of onderneming.

HSP & HSS op het werk

Wil jij graag werken op een manier die bij je past? Ik coach ambitieuze HSP HSS om hun kwaliteiten en talenten te ontplooien. Voor meer energie, vrijheid en impact in je werk of onderneming.

Meer veerkracht in jouw baan of onderneming

Hoe zou het voor je zijn als je meer authentiek durft te zijn op de werkvloer? Minder extern georiënteerd en beter bij jezelf kunt blijven? Dat je jezelf toestaat te onderzoeken wat jouw talenten en kwaliteiten zijn als hooggevoelig persoon?
En wat als jij stappen durft te zetten in de richting van jouw passie en mooiste baan? Wat zou er dan allemaal mogelijk zijn?
Als HSP HSS Coach geef ik inzicht en bewustwording in wat je wilt en waar je naar verlangt. In je werk, loopbaan of onderneming. Ik begeleid je om jouw hooggevoelig talent te ontdekken en om te kijken waar jij op de juiste plek zit.

Want als je HSP de ruimte geeft, zijn ze enorm inventief, creatief, collegiaal, ondernemend en zorgvuldig. Vanuit hier kun jij geïnspireerd en vol energie aan het werk. Voor jezelf, je collega’s en je werkgever.
Begeleiding is er in verschillende vormen en mogelijkheden. Ook middels zakelijke trajecten. Dus waarom zou je het niet doen? Zet die stap, voor jezelf!

Om in je werk; gelukkig en gezond te blijven als HSP!


  Yes! Vertel me meerIk heb coachtrajecten verzorgd voor

DSV Leven
Noordwest Ziekenhuisgroep
Hoogeschool van Amsterdam
" Anouk over HSP en Werk coachtraject

Meer vertrouwen in eigen kunnen

Het coachtraject heeft mij veel inzichten over HSP en HSS gebracht. Ik ervaar meer rust en meer vertrouwen in eigen kunnen op het werk. Ik kan weer voelen waar ik energie van krijg en welke waarden voor mij ondersteunend zijn. Ik heb meer inzicht in wat mij triggert en wat stress oplevert. En hoe ik dan in contact blijf met wat goed is voor mij. Lukt het altijd om dan ook in alle rust en vertrouwen te handelen naar wat goed is voor mij? Zeker niet, maar ik ben me er steeds meer bewust van en het wordt daarmee wel duidelijker en makkelijker.


Hedy, jou heb ik in mijn coachingstraject ervaren als open, duidelijk, een spiegel en op zachte manier confronterend, betrokken en flexibel. Je geeft richting zonder te sturen, geeft ruimte met behoud van structuur en bent betrokken zonder verantwoordelijk te zijn. En dat doe je met zo veel liefde, kwetsbaarheid, overtuiging en kracht. Je hebt mij gezien en mij nieuwe mogelijkheden laten zien. Ik ben je dankbaar voor onze reis samen en sluit niet uit dat ons traject op termijn misschien een vervolg krijgt.


Meer reviews lezen?


 Yes, please!


"   OP DE JUISTE PLEK IS EEN HOOGSENSITIEF PERSOON GOUD WAARD!

Waarom coaching op het werk

Voor als je het gevoel hebt dat jouw kwaliteiten als HSP onvoldoende erkend worden of zichtbaar zijn. Hoogsensitieve mensen hebben veel te bieden op de werkplek. Zowel wat betreft persoonlijke kwaliteiten, als hun toegevoegde waarde binnen teams. Uit onderzoeken naar hoogsensitiviteit, blijkt dat HSP indrukwekkende competenties hebben.


Ze zijn zorgvuldig en analytisch, hebben oog voor details én (over)zien het grote geheel. Daarbij hebben ze een goed inlevingsvermogen, zijn ze empathisch en betrouwbaar. En als je HSP de ruimte geeft, ontpopt hun ware creativiteit. Ze komen met originele en inzetbare ideeën, die het hele bedrijf dient. Een hoogsensitief persoon is namelijk zeer collegiaal, bewaakt de harmonie en is maatschappelijk betrokken.

Toch hebben veel hooggevoelige medewerkers moeite om de gewaardeerde kwaliteiten in te zetten. Daarbij raken HSP helaas ook vaker burn-out. Dit is voor hen een enorme teleurstelling en ook voor de organisatie een onwenselijke situatie.


  Vertel me meer! 


Je kunt bij mij terecht als:

 • Je beter wilt leren omgaan met je hooggevoeligheid op het werk
 • Je je hoogsensitief (werk)talent helderder in beeld en verwoord wilt hebben
 • Je inzicht wilt krijgen in je gedrag en ondersteuning zoekt bij valkuilen als:
  Perfectionisme, te weinig rust pakken, over- of onderprikkeld raken, een goede sfeer nodig hebben
 • Tijdsbesteding en plezier tussen je werk en privé uit balans is
 • Je merkt dat je te veel in je hoofd zit waardoor je ratio en gevoel uit balans zijn
 • Je stress ervaart op je werk door over- of onderprikkeling
 • Je iets anders wilt in je werk of onderneming
 • Je last hebt van sleur en routine en je voelt dat je meer wil en kan
 • Je veel denkt in scenario’s: als dan…, had ik maar….
 • Je houdt te veel rekening met je collega’s en/of het bedrijfsbelang ten koste van jezelf
 • Je vergelijkt jezelf met je collega’s en je twijfelt en piekert veel over het werk of anderen
 • Je ervaart onzekerheid, zoekt controle en je verliest jezelf in perfectionisme
 • Je hebt vaak waardering en bevestiging nodig, voordat je stappen zet
 • Je durft niet in groepen te spreken, maar je hebt wel waardevole input
 • Je houdt jezelf tegen om je te ontwikkelen of te veranderen  


Ook werknemers begeleid van 

Stichting Penta Hoorn

Gemeente Rotterdam

de Rechtspraak

En ondernemers als

Reality4 

Wij Samen Coachpraktijk

Anouk Lindgreen Interieur

Jongepier Verkeersopleiding

HSP vaker burn-out?

Waarom raken hoogsenstieve personen vaker burn-out?
Vaak komt dit doordat de werkomstandigheden voor een HSP niet altijd gunstig zijn. Vijf oorzaken die hierbij een essentiële rol spelen zijn;
* HSP leveren hogere prestaties, maar bereiken ook een hoger stressniveau.
* Daarbij nemen HSP vaak te weinig rust(momenten) gedurende de dag, terwijl deze hersteltijd     onmisbaar is voor hen om goed te kunnen blijven functioneren.
* Hoogsensitieve personen hechten veel waarde aan harmonie en worden sneller beïnvloed door emoties van anderen.
* Ze willen het graag voor iedereen goed doen.
* Tot slot voelen hooggevoelige werknemers dat ze meer geven (investeren) dan ze (waardering) ontvangen.

Naast werkomstandigheden speelt ook de werksituatie een rol
Ook ervaren HSP de werksituatie vaker als onplezierig of zelfs onwerkbaar dan andere werknemers. Drie elementen die hierin een grote rol spelen zijn;
* Een goede (werk)sfeer,
* Bijdragen aan betekenisvol werk / betekenisvol werk kunnen leveren en
* Genoeg vrije tijd en ruimte krijgen tussen de werkzaamheden, als hersteltijd.
Deze minder tastbare arbeidsomstandigheden maken voor hoogsensitieve personen het verschil of ze kunnen floreren of juist stagneren in hun werk.


Heldere informatievoorziening en bewustwording creëren
Is dit enigszins herkenbaar voor jou als hoogsensitief persoon, werknemer, werkgever of ondernemer? Overweeg dan zeker of HSP begeleiding, training of coaching wat voor jou is.
Loopbaan coaching draagt bij aan het creëren van heldere informatievoorziening en bewustwording met betrekking tot de juiste zelfzorg voor HSP en HSS op de werkvloer.
Zowel voor werkgever en werknemer.

Dit is ook een van mijn speerpunten als HSP Coach
om het werkklimaat te verbeteren en preventief te werk te kunnen gaan om burn-out, bore-out, overprikkeling, onderprikkeling, overspannenheid en andere aanverwante klachten te verkleinen ~ al dan niet te voorkomen!

Dus heb je vragen over loopbaan coaching, jouw hooggevoeligheid binnen het werk of die van je werknemer? Neem dan contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.


* Uit bron: E-book HSP en WERK, internationaal onderzoek van Esther Bergsma


Wat anderen zeggen ...

Ik mis de sessies wel. Maar nu voel ik dat ik het ook zelf ook kan en daar ben ik best trots op!

Ik zag er eigenlijk tegenop om al die sessies in te plannen, want energie had ik niet meer. Dit veranderde al snel na de eerste sessie. “Hier kan ik wat mee, dacht ik meteen”.
Voor mij was het coachtraject een groot bewustwordingsproces. Nee zeggen kan ook… En het in kaart brengen van mijn eigen waarden en talenten. Zelf zag ik het nog niet. Maar jij pikte uit mijn beschrijvingen punten, die ik zelf eigenlijk als heel gewoon ervaarde. Mooie punten die al in mijn leven aanwezig waren. Ik ging mijn eigen leven en mijzelf weer meer waarderen. Ook de helderheid van waar ik op leegloop en juist van oplaadt, waren belangrijke eye-openers. Ik pak nu veel meer mijn rust, doe iets voor mijzelf, of doe nu juist heel bewust dingen niet, zonder mij er schuldig over te voelen. Hedy, bedankt voor je support en wijze woorden!

Hester - HSP en Werk
Op mijn werk kreeg ik complimenten over mijn groei in mijn persoonlijke presentatie

Toen we elkaar voor het eerst spraken was ik uitgeput. Ik had al zo lang doorgehold en geworsteld, was mezelf te vaak en te ver voorbij gegaan. Vooral door een drukke periode op het werk, wist ik niet goed meer wat nou belangrijk voor mij was. Waar krijg ik zowel op mijn werk als privé energie van?

Jij hebt me geholpen om dit weer helder te krijgen en richting te geven. En om naar aanleiding hiervan, krachtige keuzes te maken. Het resultaat is dat ik nu meer of eerder rust neem, meer ruimte voor mezelf creëer en daardoor persoonlijk gegroeid ben. Op mijn werk kreeg ik complimenten over mijn groei in mijn persoonlijke presentatie én het feit dat ik duidelijk positie inneem en me niet meer omver laat blazen.

Gudron - HSP en Werk
 Ik heb inzicht gekregen in welke werkzaamheden me energie opleveren en welke juist niet

Al direct had ik het idee dat ik met Hedy meer de diepte in kon gaan, omdat ze me begreep. De struggles als hooggevoelig persoon in een zakelijke werkomgeving snapte ze. Daarnaast kwam ik er al snel aan de hand van de informatie van Hedy achter, dat ik HSS ben en daarmee viel het een en ander op zijn plek.
We zijn vooral met het teveel en tekort aan prikkels aan de slag gegaan, bijvoorbeeld door een prikkelcurve te maken, om zo in balans te komen en in een positieve flow. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in welke werkzaamheden mij energie opleveren en welke juist niet. Doordat ik een deel van mijn functie zelf kan invullen, kon ik daarmee meer het accent leggen activiteiten die energie opleveren voor mij. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in rejection sensitivity op het werk en heb ik via Hedy handvatten gekregen om hier sturing aan te geven. 

Miranda - HSP en Werk 


Alle reviews lezen over de HSP en Werk trajecten?

Ervaring als online coach

+4  jaar ervaring in online coachtrajecten

Ook internationale coachtrajecten

E-coach bij Anahata Coaching & Training

Ik heb ook trajecten verzorgd voor

Ymere

De Meent Alkmaar

Hoogheemraadschap van Rijnland

Meer weten over mijn werkwijze?

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl