Werkwijze Coaching

Krachtige en respectvolle begeleiding voor jou.
Het lef vinden om te breken met het ideaal en
te leren luisteren naar je eigen waarheid.
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven,
om tot groei en verandering te komen.
Durf jezelf te zijn!

Werkwijze & Tarieven

Krachtige en respectvolle begeleiding voor jou. Het lef vinden om te breken met het ideaal en te leren luisteren naar je eigen waarheid. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven, om tot groei en verandering te komen. Durf jezelf te zijn!

Lees hier meer over

Werkwijze

Ik werk vanuit een holistische visie, ondersteund door vier belangrijke pijlers welke de basis vormen


 Werkwijze

Methodieken

Om patronen te doorbreken maak ik gebruik van diverse technieken, methodes en specialismen


Methodieken

Tarieven

Hier vind je meer informatie over de tarieven voor coaching. Er is divers aanbod - particulier en zakelijk


 Tarieven
Liever kijken?

Check hieronder de uitgebreide 5 minuten film over mijn coaching!


Coaching bij Groeien met Lef

Coaching: een kleine stap, een groot verschil 

Coaching is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een stukje  zelfontwikkeling, een spiegel of juist inzicht wil krijgen in een patroon om een stap verder te komen. Want een kleine stap, maakt een groot verschil!

En daarom is Groeien met Lef er voor jou. Ik werk vanuit een holistische visie, wat betekent dat ik niet alleen kijk naar de hulpvraag, maar ook naar de gehele mens achter de vraag. Ieder mens is uniek en zo kan eenzelfde klacht bij twee verschillende mensen een andere oorzaak hebben. 
Vanuit 4 pijlers; mentaal, emotioneel, fysiek en bezieling - coach ik jou op weg. Belangrijk is dat we gaan onderzoeken waarom het niet lekker loopt. Wat is de vaak onbewuste motivatie voor bepaalde patronen van gedrag. Door te kijken naar de oorzaak achter de hulpvraag, of de intentie achter het gedrag, in plaats van naar het effect ervan, ontstaat er begrip en ruimte om te groeien!


  Meer over de 4 pijlers


"   TERUG NAAR DE KERN, VAN BINNENUIT ONT-WIKKELEN

De basis van mijn coaching

Mindset

Je bent wat je denkt en waar je ten diepste in gelooft. Laat je mindset weer vóór je werken.

Lichaam

Je bewustzijn vergroten door verbinding te maken met je lichaam. Voel je lijf, het is wijs.

Emoties

Emotie (energie) dat niet kon stromen, ligt opgeslagen in jou. Laat weer stromen wat raakt

Bezieling

Meer doen van waar je hart een sprongetje van maakt. Weet jij wat het is? Spring dan!
Mariëlle over HSP Coachtraject

Ik voel mij zelfverzekerd

Ik heb de coachgesprekken als zeer prettig ervaren. Voordat ik begon aan deze vorm van coaching, stond ik heel anders in het leven. Ik liet mij voornamelijk leiden door anderen en hun gevoelens. Tijdens de coaching sessies heb ik geleerd om zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven.

Het gaat nu goed met mij! Ik heb in het afgelopen half jaar keuzes gemaakt, waardoor er zoveel deuren voor mij geopend zijn. Ik voel mij meer zelfverzekerd en zit lekker in mij vel. Ik heb geleerd dat mijn emoties er mogen zijn, hierdoor merk ik dat dit mij meer rust geeft in mijn dagelijks leven.
Ik ben zo blij dat ik Hedy heb ontmoet. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en weet de juiste vragen te stellen, die je werkelijk aan het denken zetten. Daarnaast heeft zij ook een ruim aanbod aan activiteiten, waardoor ik mijzelf beter ben gaan leren kennen en begrijpen.


 Breng me naar de tarieven


Doorbreek de belemmeringen

We hebben ze allemaal, belemmerende gedachten of gedragspatronen die je ervan kunnen weerhouden om jezelf te durven zijn.  Vaak zijn deze onbewust aanwezig. Je doet het namelijk niet met opzet, het patroon levert je iets op. Echter ze kosten je ook veel energie en ze kunnen je ervan weerhouden om je eigen dromen en doelen te realiseren.
In mijn coaching zoeken we deze belemmeringen, patronen en bijbehorende kwetsuren op; vanuit verbinding, veiligheid en begrip. 
Samen gaan we opzoek naar de kern. Wat gebeurt er nu? Wat speelt er? Waar verlang ik naar? Waar hoop ik op? En ook wat mag gezien en gevoeld worden, om de energie weer te laten stromen.
Het is zo mooi om te zien, dat met een beetje speurwerk steeds weer blijkt dat jijzelf de sleutel tot herstel in handen hebt!

Coaching geeft inzicht. Coaching versterkt jouw kracht en zelfvertrouwen. Je gelooft en vertrouwt weer op jezelf. Dit levert je meer plezier, energie en vrijheid op! Durf je eigen dromen en doelen te realiseren.


 Welke methodes pas je toe? 


"  DE WEG TOONT ZICH AAN JOU, ALS JIJ HET LEF TOONT JE WEG TE GAAN

Jouw reis naar meer bewustwording door

HSP HSS Coaching

Voor prikkelzoekende HSP

Leer jouw tegenstrijdige kanten van HSP en HSS begrijpen en ernaar te leven. Rust en hersteltijd om op te laden en afwisseling, vernieuwing en nieuwsgierigheid om de vrijheid te ervaren jezelf te zijn! Haal het beste uit jezelf en je hoogsensitiviteit.
Op weg naar een mooier leven

Systemisch Coachen &

(tafel) Opstellingen

Een effectieve methode die direct inzichtelijk maakt wat aan de basis ligt van de problematiek. Je bent onlosmakelijk verbonden met je systeem (werk, familie, relatie) en verstoringen in dat systeem kunnen problemen veroorzaken in het hier en nu. Zie wat gezien mag worden.

Innerlijk Kind werk &

Weg naar Vrijheid

Ervaringen uit de vroege jeugd zijn vaak bepalend voor wie we zijn. Krijg  inzicht in hoe vroege oorzaken en gebeurtenissen doorwerken in het  nu. Pak emotionele problemen aan door terug te gaan naar de kindertijd en maak contact met deze jongere delen voor diepere heling. 

Coaching bij Afwijzingsgevoeligheid

Ben je bang om het niet goed te doen, bang om anderen te kwetsen? Of ben je veel bezig met 'hoor ik er wel bij' of dat je niet voldoet aan de verwachtingen? Dit geeft stress in de  onderstroom en kan je in de houdgreep houden. Leer omgaan met je angst voor afwijzing, om weer in beweging te komen en stappen te zetten waar jij naar verlangt.

Aanpak Chronische Stress Burn-out en Bore-out

Vermoeidheid door chronische stress is een van de belangrijkste ziekmakers van deze tijd! Het negeren van fysieke, mentale, emotionele en energie klachten heeft mega impact op jouw gezondheid! Leer om te gaan met jouw energiebalans, tijdig schakelen tussen gassen en remmen en neem wat je voelt serieus. Herken signalen!

Loslaat Coaching

Adem en Gevoelslichaam

Loslaten is iets wat we van nature kunnen, maar vaak verleerd zijn door ervaringen in het leven. We werken met je bewustzijn en gevoels-lichaam, i.p.v. met je drukke geest. Onze blokkades, die het loslaten tegenwerken, bevinden zich namelijk in het gevoelslichaam en niet in de “bezige overlevingsmind”. Breng de geest en je lijf weer tot rust.

Hester over HSP en Werk Coachtraject

Eyeopeners

Voor mij was het coachtraject een groot bewustwordingsproces. 

Ik ging mijn eigen leven en mijzelf weer meer waarderen. Ook de helderheid van waar ik op leegloop en juist van oplaadt, waren belangrijke eye-openers. Ik pak nu veel meer mijn rust, doe  iets voor mijzelf, of doe nu juist heel bewust dingen niet, zonder mij er schuldig over te voelen.

Ik mis de sessies wel, kon er altijd zo lekker van opladen en vol energie weer tegenaan. Maar ik merk dat het me nu ook zelf lukt om me weer terug te pakken als het teveel wordt. Hedy, bedankt voor je support en wijze woorden. Je kon meer weer terugzetten op het rechte pad, als ik weer dreigde af te dwalen.

  Breng me naar de tarieven


Geïnteresseerd in Coaching?

Stap 1: Laten we kennismaken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen?

Je kunt bij mij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen,
wanneer je interesse hebt in coaching en je je kunt vinden in
mijn werkwijze en onderstaande tarieven.

Tijdens dit gesprek ervaar je vanzelf of er een klik is met mij en andersom.
Het onderlinge vertrouwen is de basis in iedere coaching.
In dit gesprek kijken we natuurlijk ook naar wat ik voor jou kan betekenen als,
HSP HSS Coach en Bewustzijnscoach en is er ruimte voor vragen.
De kennismaking is de start van ieder coachtraject, 

zodat de verwachtingen goed op elkaar afgestemd worden.


Stap 2: Tariefstelling Coachsessie

Intake- /Kennismakingsgesprek

Tarief: gratis

Duur: 45 minuten

Wijze: online of bij mij in de praktijk

1 op 1 coaching Particulier - losse sessie

Tarief: € 115,- per uur, incl. btw

Duur: een sessie duurt 1,5 uur. Een verdiepingssessie duurt 2 uur.
Wijze: online of bij mij in de praktijk

1 op 1 coaching ZZP - losse sessie

Tarief: € 115,- per uur, excl. btw

Duur: een sessie duurt  1,5 - 2 uur
Wijze: online of bij mij in de praktijk

1 op 1 coaching Zakelijk - losse sessie

Tarief: € 249,- excl. btw

Duur: verdiepende groei- en inzichtsessies van 2 uur
Wijze: online of bij mij in de praktijk

Online coaching en Coachtrajecten

Wanneer je in het buitenland woont of de voorkeur geeft aan een online coachtraject, dan is er veel mogelijk. Ik heb inmiddels een ruime ervaring in het begeleiden van online coachtrajecten. Een combinatie van online sessies met live sessies in de praktijk behoort ook tot de mogelijkheden. Sommige interventies zijn effectiever wanneer deze live ingezet worden. Mocht hier een mogelijkheid toe zijn, dan zou ik je kunnen vragen om een keer naar de praktijk toe te komen. Is dit niet mogelijk, dan zullen we het vraagstuk met andere methodieken begeleiden.


Stap 3: Een coachtraject ~ 

Welke vorm past bij jou?

1 op 1 - Particulier

Hoe zou het voor je zijn als je beter kunt omgaan met je hoogsensitiviteit?
Wat als je stappen gaat zetten in de richting van jouw mooiste leven;
een leven dat bij jou past? Wil jij de diepte in voor je persoonlijke groei of wil jij een bepaald thema aanpakken? Dan bied ik particuliere coach-trajecten aan!
 Naar het traject


1 op 1 - ZZP

Aan de slag met je hoogsensitief leiderschap? Of loop je vast als hoogsensitief ondernemer? 

Trek tijdig aan de bel en blijf er niet mee lopen. Jij bent de spil van jouw bedrijf! Ik denk graag met je mee. Neem contact op voor de mogelijkheden.  Coachtrajecten zijn fiscaal aftrekbaar. 

 Naar het traject


 1 op 1 - Werknemer

Ben jij die bevlogen, loyale en empathische  werknemer? Echter zit je hoogsensitiviteit ook in de weg? Loop je vast in  je persoonlijke groei of op het werk? Als coach begeleid ik werknemers- en re-integratie trajecten.

Er wordt een offerte op maat opgesteld, die je kunt bespreken met je werkgever. Ik denk mee!
 Naar het traject


Instap of Groep

Weet je nog niet zeker of een coachtraject nu wel geschikt is voor jou of wil je eerst op een laagdrempelige manier kennismaken? Dat kan! Ik bied divers aanbod aan zowel Live als Online. Sluit eens aan bij het HSP café of een masterclass. Of volg een training, samen ontwikkelen is krachtig!


Stap 4: Kies jouw coachtraject

1 op 1 - Particuliere Coaching

~ Aan de slag met jouw sensitief talent

Particulier Coachtraject

Wens jij meer ontspanning, helderheid of balans in je leven? Loop je vast of worstel je al een tijdje met vraagstukken? Gaat de wereld je soms te snel en word je overspoeld? Of wil je verandering, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dit de plek voor wezenlijke verandering in je leven. Hoogsensitiviteit is een prachtig talent én dit ervaren gun ik jou ook!


Vanaf € 750,- incl. btw. - Dit is wat je krijgt:

 • Intake waarin we samen jouw coachvraag bespreken
 • Minimaal 3 maanden aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Gemiddeld 4 - 8 coachsessies de diepte in op jouw vraagstuk
 • Opdrachten en werkbladen voor verdieping & mail begeleiding
 • Persoonlijke aandacht specifiek afgestemd op jouw behoeftes
 • Coaching mogelijk online of in de praktijk

  * Sommige werkgevers vergoeden HSP HSS coaching (deels) in het kader van een persoonlijk ontwikkelingsplan of via opleidingsbudget.

1 op 1 - ZZP I Ondernemers

~ Benut jouw hoogsensitief leiderschap

Coachtraject voor ZZP

Als hoogsensitief ondernemer ben je de spil van je bedrijf en vanuit jouw groei, groeit je bedrijf met je mee. Ga in de coaching aan de slag met je eigen persoonlijke- en/of ondernemingsvraagstukken. Om in korte tijd helderheid te krijgen en weer beweging te brengen op de stukken waarop je nu vastloopt. Je gaat stappen maken naar hoe jij vanuit (nog meer) plezier kunt ondernemen en je leert jezelf beter begrijpen in jouw sensitiviteit en drijfveren.


Vanaf 1375,- excl. btw - Dit is wat je krijgt:

 • Intake waarin we samen jouw coachvraag bespreken
 • Tussen de 3 en 5 maanden aan de slag met jouw ontwikkeling
 • 6 verdiepende coachsessies van 2 uur op jouw thematiek
 • Opdrachten en werkbladen voor verdieping & mail begeleiding
 • Persoonlijke aandacht specifiek afgestemd op jouw behoeftes
 • Coaching mogelijk online of in de praktijk

  * Een coachtraject draagt bij aan jouw persoonlijk functioneren en is fiscaal aftrekbaar onder persoonlijke ontwikkelingskosten. 

1 op 1 - via Bedrijven I Zakelijk

~ Op de juiste plek ben je goud waard 

Werknemerstraject

Op de juiste plek en met de juiste dynamiek is een hoogsensitief persoon goud waard! Wat ervaar jij als hoogsensitieve werknemer; waar zit je talent en waar loop je nu toch steeds tegenaan op de werkvloer?
Wil je ondersteuning bij re-integratie?
Of merk je dat het privé op bepaalde stukken niet lekker loopt en wil je via je werkgever investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling?
Het is belangrijk dat jij inzicht krijgt in wie jij bent en waar je voor staat, als hoogsensitieve werknemer. In dit traject gaan we samen aan de slag; om bepaalde patronen inzichtelijk maken en weer helderheid, plezier en energie te ervaren in je leven en in je  werk. 


Vanaf € 1495,- excl. btw. - Dit is wat je krijgt:

 • Uitgebreide intake waarin we samen het coachplan bespreken
 • Tussen de 3 en 5 maanden aan de slag met jouw ontwikkeling
 • 6 verdiepende coachsessies van 2 uur op jouw thematiek
 • Ondersteuning per mail voor vragen
 • Opdrachten en werkbladen voor verdieping & mail begeleiding
 • Persoonlijke aandacht specifiek afgestemd op jouw behoeftes
 • Coaching mogelijk online of in de praktijk

  * Er wordt een offerte op maat opgesteld, die je kunt bespreken met je werkgever. Veel werkgevers vergoeden ook re-integratietrajecten.

Ik gun iedereen een coach op zijn tijd!

Ik begeleid je om belangrijke thema’s
in je leven op een rijtje te krijgen.
Zodat jij geïnspireerd en vol energie
verder kunt gaan. Zet die stap, voor jezelf!

Opweg naar een mooier leven.


" Hedy


Stap 5: Neem contact op

5+

Jaar ervaring als coach

125+

Coachtrajecten begeleid

1500+

Losse coachsessies gevoerd

35+

HSP Cafés begeleid

Ook ervaring als online coach

+4 jaar ervaring in online coachtrajecten

Ook internationale coachtrajecten

E-coach bij Anahata Coaching & Training

Behoefte aan ervaringsverhalen?

HSP en WERK Trajecten

HSP HSS Coaching

ONLINE Coaching

Hi! Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl