Reviews

Lees hier uitgebreide ervaringen van anderen 
over HSP HSS Coach Hedy op het gebied van
Loopbaancoaching en HSP en Werk.

Hier vind je uitgebreide reviews over HSP en Werk trajecten

Reviews HSP en Werk trajecten

" Anouk -  Ik ervaar meer rust, meer vertrouwen in eigen kunnen op het werk 

Tijdens een korte eerste introductie over HSP op werk vielen er een hoop kwartjes.

Ik ben gaan zoeken en kwam via Saskia Klaaysen in contact met Hedy en Groeien met lef.

Ik was vastgelopen in mijn werk, thuis waren er veel spanningen, het moederschap bracht nieuwe uitdagingen met zich mee en het voelde op veel vlakken als overleven.

Ik wilde verandering. Ik wilde leren om beter voor mezelf te zorgen en daarmee ook voor mijn omgeving. Ik had een hoop thema’s voor in één traject.

In goed overleg hebben we doelen opgesteld en een traject uitgestippeld, met de afspraak dat we constant zouden checken of de uitgestippelde route inderdaad nog aansloot bij de uitdagingen en wensen op dat moment. Die flexibiliteit, zonder dat het afbreuk deed aan de gekozen doelen, gaf mij veel vertrouwen.

Ik heb veel inzichten gekregen over mijzelf als HSP HSS privé en op het werk. Ik ervaar meer rust, meer vertrouwen in eigen kunnen op het werk en ik kan weer voelen waar ik energie van krijg en welke (werk)waarden voor mij ondersteunend zijn. En ook, wat triggert me  en wat levert stress op. En hoe blijf ik dan in contact met wat goed is voor mij.
Lukt het altijd om dan ook in alle rust en vertrouwen te handelen naar wat goed is voor mij? Zeker niet, maar ik ben me er steeds meer bewust van en het wordt daarmee wel duidelijker en makkelijker.

Hedy, jou heb ik in mijn coachingstraject ervaren als open, duidelijk, een spiegel en op zachte manier confronterend, betrokken en flexibel. Je geeft richting zonder te sturen, geeft ruimte met behoud van structuur en bent betrokken zonder verantwoordelijk te zijn.

En dat doe je met zo veel liefde, kwetsbaarheid, overtuiging en kracht.

Je hebt mij gezien en me nieuwe mogelijkheden laten zien. Ik ben je dankbaar voor onze reis samen en sluit niet uit dat ons traject op termijn misschien een vervolg krijgt

" Hester - Voor mij was het coachtraject een groot bewustwordingsproces

Toen ik bij jou voor de eerste keer kwam, was ik op. Jarenlang altijd maar op mijn tenen lopen, altijd zorgen dat voor iedereen en alles tip-top geregeld was, behalve voor mijzelf. De Coronaperiode en daarin een verbouwing en verhuizing, maakte dat de batterij nu echt leeg was. Bij ons eerste gesprek zei ik nog: “Laten we alles maar inplannen, dan is het maar klaar…” Ik zag er eigenlijk tegenop om al die sessies in te plannen, want energie had ik niet meer. Dit veranderde al snel na de eerste sessie. “Hier kan ik wat mee, dacht ik meteen”.

Voor mij was het coachtraject een groot bewustwordingsproces. Nee zeggen kan ook…
Ook het in kaart brengen van mijn eigen waarden en talenten. Zelf zag ik het nog niet. Jij pikte uit mijn beschrijvingen punten, die ik zelf eigenlijk als heel gewoon ervaarde maar juist mooie punten zijn die al in mijn leven aanwezig waren.
Ik ging mijn eigen leven en mijzelf weer meer waarderen. Ook de helderheid van waar ik op leegloop en juist van oplaadt, waren belangrijke eye-openers. Ik pak nu veel meer mijn rust, doe  iets voor mijzelf, of doe nu juist heel bewust dingen niet, zonder mij er schuldig over te voelen.

Ik mis de sessies wel, kon er altijd zo lekker van opladen en vol energie weer tegenaan. Maar ik merk dat het me nu ook zelf lukt, om me weer terug te pakken als het teveel wordt. Hedy, bedankt voor je support en wijze woorden. Je kon meer weer terugzetten op het rechte pad, als ik weer dreigde af te dwalen. Ook op de goede momenten het juiste duwtje in de rug was heel fijn. Maar nu voel ik dat ik het ook zelf ook kan, en daar ben ik best trots op!

" Miranda - Hedy snapt de struggels als hooggevoelig persoon in een werkomgeving

Tijdens een gesprek met mijn toenmalige manager, kaartte ik aan dat ik graag aan de slag wilde met het verkrijgen van meer focus in mijn werk. 

 Op dat moment weet ik dat ik hooggevoelig ben, maar ik kan daarbij mijn drang naar het aangaan van nieuwe uitdagingen/prikkels niet plaatsen. Daarnaast heb ik ook de neiging om te pleasen, omdat ik het voor mezelf en voor anderen altijd meer dan goed wil doen. 

Door deze eigenschappen voelde ik dat ik productiever kan zijn: ik ben te snel afgeleid door alles waar ik van mezelf aandacht voor moet hebben (en dat is veel, heel veel) en mis dan de juiste focus. Het zelfkritische zit me daarbij ook nog eens in de weg. Kortom: ik loop hier in vast. 

Via google vond ik Hedy en ik heb haar gevraagd of ze me kan helpen me meer voldaan te voelen en mijn grenzen kan aangeven i.c.m. het omgaan met het sterke verantwoordelijkheidsgevoel en verwachtingen die ik heb.
Eerder had ik wel eens coaching gehad, maar voelde ik me niet begrepen in mijn hoogsensitiviteit. Ik wilde dan ook een coach die hierin gespecialiseerd is. Doordat we niet bij elkaar in de buurt wonen, heeft de coaching online plaatsgevonden.

 

Al direct had ik het idee dat ik met Hedy meer de diepte in kon gaan omdat ze me begreep. De struggels als hooggevoelig persoon in een zakelijke werkomgeving, snapte ze. Daarnaast kwam ik er al snel aan de hand van de informatie van Hedy achter dat ik HSS ben en daarmee viel het een en ander op zijn plek.
We zijn vooral met het teveel en tekort aan prikkels aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld door een prikkelcurve te maken, om zo in balans te komen en in een positieve flow. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in welke werkzaamheden me energie opleveren en welke juist niet. Doordat ik een deel van mijn functie zelf kan invullen, kon ik daarmee meer het accent leggen op activiteiten die energie opleveren voor mij. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in Rejection Sensitivity en heb ik handvatten van Hedy gekregen om hier sturing aan te geven. 

Al met al gaat het een stuk beter. Als HSS’er zal balans een struggels blijven, maar door de inzichten die ik heb opgedaan tijdens deze coachingssessies kan ik zaken veel beter plaatsen en op tijd ingrijpen. Ik ben Hedy daarvoor zeer dankbaar en zal elke HSP’er/HSS’er coaching van haar aanraden! 

Meer reviews HSP en Werk

" R. - Het speelse in mij weer de ruimte geven én het te mogen zien als mijn talent; een eye-opener!

Ik ben bij Hedy terecht gekomen, omdat ik regelmatig ben vastgelopen in mijn werk. Dankzij het coachingstraject heb ik meer inzicht gekregen hoe ik het hoogsensitieve op een positieve manier kan inzetten in mijn leven en in mijn werk.

Door middel van speelse en visuele opdrachten heeft Hedy mij geholpen weer te leren inzien;
* Wat mijn talenten zijn en hoe ik die kan inzetten.
* Waarvan ik energie krijg en wat zorgt voor een energie leegloop.
* Wat voor mij belangrijke werk-waarden en normen zijn.
* Waar mijn gedachten en overtuigingen in de weg zitten.

Je hebt me echt goed geholpen Hedy. Het visueel maken van de agenda en energie input, maar vooral het speelse in mij weer de ruimte geven. Het neer te zetten als mijn talent. Dat was voor mij een heel belangrijke eye opener.

" Charles - Je gaf mij verschillende overzichten in mijn leven,
die ik zelf niet kon zien.

Het gaat heel goed! Onze sessies hebben mij echt een stap terug doen zetten met alle drukke ambities en ik berust nu veel meer in het feit dat ik mijn huidige bedrijf eerst moet afronden.

Het was voor mij zeer waardevol dat je mij verschillende overzichten gaf in mijn leven die ik zelf niet kon zien, aangezien ik er te dicht op stond.

Sinds drie weken heb ik ook hardlopen en krachttraining weer serieus opgepakt en dat blijkt een geweldige uitlaatklep te zijn, dat had ik eerder moeten doen! Ik slaap daardoor beter en ben meer in balans van dag tot dag.

" Lysanne - Ik heb volledig voor mijzelf gekozen

Ik wilde leren om keuzes voor mezelf te maken, in plaats van bezig te zijn met de ander. Na een paar sessies is voor mij (visueel) duidelijk geworden, dat ik veel te veel tijd stak in zaken die mij heel veel energie kostten. Waardoor ik weinig tijd had om mij te focussen op de dingen die voor mij belangrijk zijn.

Mede dankzij de coaching bij Hedy heb ik een belangrijk besluit genomen, waarbij ik volledig voor mezelf en mijn onderneming heb gekozen. Dank voor je begeleiding en je wijze woorden.

 Ik weet genoeg. Breng me naar het aanbod!


Op mijn werk kreeg ik complimenten
over mijn groei in mijn persoonlijke presentatie
én het feit dat ik duidelijk positie inneem
en me niet meer omver laat blazen.


" Gudron

Gudron over HSP en WERK traject

“ Toen we elkaar voor het eerst spraken was ik uitgeput. Ik had al zo lang doorgehold en geworsteld, was mezelf te vaak en te ver voorbij gegaan. Vooral door een drukke periode op het werk, wist ik niet goed meer wat nou belangrijk voor mij was. Waar krijg ik zowel op mijn werk als privé energie van?

Jij hebt me geholpen om dit weer helder te krijgen en richting te geven. En om naar aanleiding hiervan, krachtige keuzes te maken. Het resultaat is dat ik nu meer of eerder rust neem, meer ruimte voor mezelf creëer en daardoor persoonlijk gegroeid ben. Op mijn werk kreeg ik complimenten over mijn groei in mijn persoonlijke presentatie én het feit dat ik duidelijk positie inneem en me niet meer omver laat blazen.
Doordat we ruimte lieten tussen de gesprekken, kon ik met de nieuwe inzichten zelf aan de slag. Ervaren wat er in beweging was gezet. Vervolgens gingen we weer een stap verder. Ik kan zoveel kan zeggen over wat je me hebt geleerd.

En ja, ik ga nog steeds zo nu en dan mijn grenzen over. Maar ik weet nu ook dat ik weer terug kan.
Dat het helpt als ik grenzen stel. Dat dat niet alleen mij lucht geeft, maar ook de ander duidelijkheid biedt. Een duidelijk NEE tegen het een, is ook een stevig JA voor iets anders.
Nu de coaching klaar is mis ik het wel om af en toe even met je te reflecteren. En ik ben nog net zo'n dwarrelkont als dat ik was. Maar ik weet wel, dat ik echt heel veel gegroeid ben in die maanden tijdens ons coachingstraject. En ik ben eigenlijk best heel trots op wat we hebben bereikt.


 Ik ben benieuwd naar het aanbod!

Nog meer reviews over 

HSP en Werk

These slides will be slide-able on the live version of your page!
" Elke keer als ik een sessie bij Hedy heb gedaan,
kom ik terug met extra tools die ik kan toepassen


Ik ben zo blij en dankbaar voor de coaching van Hedy, 

Ik ben altijd best wel sceptisch met coaches, maar Hedy is een topper die mij echt verder heeft geholpen! Naast dat zij een ontzettend fijn en aardig persoon is om mee te praten, is ze ook een professionele coach die mij concrete handvatten heeft gegeven waardoor ik nu echt beter om kan gaan met mijn HSP HSS, zowel in mijn privé als werkomgeving.

Elke keer als ik een sessie bij haar heb gedaan, kom ik terug met extra tools die ik kan toepassen. Wat ik voornamelijk heel fijn vind, is dat ze methodes gebruikt waardoor dingen visueel worden en ik het concreet kan maken. Dit heeft mij heel erg geholpen.
Vaak zit het in mijn hoofd en voel ik van alles en overdenk ik van alles. Door het op papier te zetten in schema’s te verwerken en visueel te maken, kan ik dingen nu veel beter plaatsen en snap ik wat ik moet doen om bijvoorbeeld minder overprikkeld te raken of wanneer ik juist meer prikkels moet toevoegen.

Daarnaast heeft ze ook echt geholpen bij het inzichtelijk maken van mijn talenten, kwaliteiten en drijfveren en weet ik nu beter hoe ik aan mijn persoonlijk leiderschap moet werken. Kortom een topcoach als je wil omgaan met je HSP (HSS) en weer in je eigen kracht wil komen te staan!

"  Andrea - HSP HSS en Werk

 " Ik ben aan de gang gegaan met mijn blokkades. Spannend was dat wel, maar met de coaching van Hedy durfde ik dat aan


Ik was in verzuim geraakt op het werk in verband met mijn klachten. Iets wat al meerdere keren was gebeurd. Elke keer ben ik daarin begeleid door een andere coach of psycholoog. Maar toch kreeg ik elke keer weer klachten. Ik begreep het niet waarom het mij niet lukte, totdat ik in oktober leerde dat ik hoogsensitief ben. Voor mij maakte dat duidelijk dat ik hulp nodig had van een coach die hier zelf ook echt ervaring mee heeft.

Op de site van Anahata kwam ik Hedy tegen, de informatie op haar website sprak mij erg aan. Al snel was er een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Dit voelde bij binnenkomst gelijk al erg goed en vertrouwd. De klik die ik belangrijk vind om te hebben, was er duidelijk.

Erg fijn was dat mijn werkgever mij steunde en ik op deze manier kon starten met het coachingstraject. In het traject zijn we de diepte in gegaan. Ik heb leren visualiseren en voelen. Ik ben aan de gang gegaan met mijn blokkades, spannend was dat wel. Maar met de begeleiding van Hedy durfde ik dat aan.
We hebben gekeken naar de kwaliteit en intensiteit van prikkels, wat zijn belangrijke voorwaarden in mijn werk en privé. Dit maakt dat ik een keuze heb gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe functie waarin deze voorwaarden voor mij zeker terugkomen.
Ook privé heb ik stappen gezet. Ik luister beter naar wat ik nodig heb en durf daar ook voor uit te komen. Daarnaast zijn er een aantal doelen nu echt uit mijn hoofd gegaan, omdat deze gewoon niet realistisch zijn en dat is helemaal ok.

Tijdens het traject hebben we continu gekeken naar de onderwerpen en de volgorde waarin die aan de orde kwamen. De terugkoppeling van de sessies was erg prettig.
Een enorme aanvulling is dat je ook workshops aanbiedt,
waarin het fijn is om kennis te maken met anderen die ook hoogsensitief zijn en waar je herkenning vindt en van elkaar kunt leren.

Hedy, ik ben enorm dankbaar dat ik je heb leren kennen.
Ik keek elke keer enorm uit naar de sessies. Ik vond het zelfs jammer dat het traject erop zat. Als ik nu de kaartjes met belangrijke voorwaarden van mij teruglees, dan snap ik dat dit traject zo goed werkte, want je voldeed aan alle voorwaarden die voor mij belangrijk zijn! Nogmaals dank je wel.

" Monique - HSP en Werk

"De coaching bij Hedy mij veel steun en kracht gebracht.

Hedy heeft mij geholpen met het verder ontwikkelen van mijn zelfinzicht


Als ambitieuze gevoelige vrouw was ik via mijn werkgever Gemeente Rotterdam op zoek naar een manier om mijn HSP/HSS beter in te kunnen zetten op de werkvloer.  Nu was ik zelf al in een fase waarin ik begreep dat HSP/HSS een aanwinst/kracht is van mij als persoon en niet zo zeer een belemmering. Ik had vooral behoefte aan handvatten om mijn kracht beter in te kunnen zetten in werk en privé. 

Na het doen van een aantal online cursussen via Anahata Coaching had ik de behoefte om fysiek 1 op 1 aan de slag te gaan met een coach.
Middels wat onderzoek en een kennismakingsgesprek heb ik via Anahata gekozen voor een coachingstraject bij Hedy van Ophem (groeienmetlef.nl).

Niet wetend en onzeker wat mij te wachten stond ben ik dit proces ingegaan. 


Het afgelopen jaar heeft de coaching bij Hedy mij veel steun en kracht gebracht.

Hedy heeft mij geholpen met het verder ontwikkelen van mijn zelfinzicht. Ik wist bijvoorbeeld waar mijn talenten zaten, maar hoe ik deze het beste onder woorden kon brengen en deze talenten ook daadkracht kon geven wist ik nog niet.
Hier zijn we mee aan de slag gegaan door gebruik te maken van bijvoorbeeld vragenlijsten, spellen, diepte gesprekken en praktijkopdrachten.

Ik heb ook de kans gehad om bepaalde gedragingen en gedachten onder de loep te nemen, beter te begrijpen, te veranderen of juist gewoon te accepteren. 

In het gehele traject kreeg ik de ruimte om afhankelijk van mijn behoefte en emoties van die maand, met een vraag of onderwerp te komen tijdens het gesprek.
Ik wilde namelijk niet gelijk een plan en had per sessie een hulpvraag die ik wilde uitwerken.

Voor mij is duidelijk dat Hedy een flexibele, ervaren en aanwezig coach is waar je zowel op persoonlijk als werkvlak bij terecht kan!

" Naoual - HSP HSS en Werk - Online

" Door jou identificeer ik me niet meer compleet met mijn werk, voel ik me “gezond” verantwoordelijk en kan ik weer focussen op wat ik leuk vind


Ik kwam bij je omdat ik echt wel wist dat ik dingen anders moest gaan doen. Ik had een hoge lat en een hele strenge kritische stem in mijn hoofd. Waar ik voor anderen heel mild en aardig ben, was ik dat voor mezelf met regelmaat niet. Met name in mijn werk schoof ik dingen voor me uit omdat ik niet wilde falen. Daarnaast zag ik mijn gevoeligheid nog vaak als last.
Ergens wist ik dat dat strenge oordeel op mijzelf me totaal niet verder bracht, maar ermee stoppen was toch minder makkelijk dan ik dacht. Ik wilde graag mijn levenslust en plezier terug, ipv dat altijd serieuze en verantwoordelijke gevoel van de juiste dingen moeten doen. Ik vond mezelf en mijn gedachten maar ingewikkeld en vermoeiend.
En dat ik zoveel rust nodig had maar lastig.


Het jaar voor jouw coaching had ik veel lichamelijke klachten en een matig immuunsysteem. Ergens wist ik wel dat ik mentaal ook wat moest gaan doen en niet alleen fysiek aan mijn conditie moest gaan werken om meer in balans te komen. Maar ik gunde het mezelf niet.

Wat ik door jou eindelijk heb bereikt, is echt even stilstaan en daardoor ook weer vooruit komen. Door jou heb ik de belemmering om echt te gaan doen wat goed voor me is, achter me kunnen laten. Het schuldgevoel wat ik ongemerkt bij me droeg, om voluit te genieten van het leven is verdwenen. En ik merk dat ik daardoor nu echt progressie kan maken in groeien om dicht bij mezelf te blijven. Ik kan nu mijn gedachten weer makkelijker de positieve kant opdraaien en er daardoor ook weer beter voor anderen zijn.


Je hebt me weer leren kijken en daardoor focussen op “waar haal ik plezier uit en wat kan ik goed”. En wat zijn belangrijke waarden voor mij en hoe kan ik daar naar handelen?

Hierdoor heb ik belemmeringen en oude patronen los kunnen laten en ben ik milder geworden voor mezelf en sta ik mezelf weer toe echt te leren, omdat ik nu beter kan accepteren dat ik fouten mag maken.

Ik hoef niet meer overal antwoorden op, of alles te begrijpen en kan het meer laten komen zoals het komt. Goed voor mijzelf zorgen mag en is een basisvoorwaarde om te kunnen doen wat ik goed kan. Ik heb zelf weer de regie over mijn tijd en prioriteit en ik kan door jouw helpende vragen me weer richten op mijn normen en waarden en vanuit daaruit leven.
Ik heb de regie over mijn leven en mijn gedachten en gevoelens terug, ipv dat mijn gedachten en gevoelens de leiding nemen over mij. Ik voel mijn veerkracht weer en durf te kiezen voor wat voor mij, in mijn werk en mijn gezin belangrijk is. En dat voelt heel fijn.


Kortom: Door jou identificeer ik me niet meer compleet met mijn werk, voel ik me “gezond” verantwoordelijk en kan ik weer focussen op wat ik leuk vind. En daardoor komt er weer meer ruimte voor plezier en creativiteit en daarmee genieten van het leven. Door jou sta ik weer aan de koers van mijn eigen leven en daar ben ik heel dankbaar voor!


" Ingrid - HSP en Werk

"  OP DE JUISTE PLEK IS EEN HOOGSENSITIEF PERSOON GOUD WAARD!


Aanbod Coaching & Training

HSP & HSS op het Werk

Loop je als HSP  vast in je werk of onderneming? Ik bied op maat; Werkgerelateerde Coachtrajecten

HSP HSS Coaching

Wil jij echt de diepte in voor jouw persoonlijke groei? Dan bied ik 

Personal Coachtrajecten aan

Trainingen - Live & Online

Vind hier mooie online producten, masterclasses en alle informatie over HSP Café & Live bijeenkomsten 


Ervaring als online coach

+4 jaar ervaring in online coachtrajecten

Ook internationale coachtrajecten

E-coach bij Anahata Coaching & Training

Behoefte aan meer ervaringsverhalen?

HSP HSS Coaching

ONLINE Coaching

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl