Reviews

Lees hier uitgebreide ervaringen van anderen 
over HSP HSS Coach Hedy op het gebied van
HSP begeleiding, Stressmanagement 
en Persoonlijke groei.

Hier vind je uitgebreide reviews over HSP HSS coaching

Reviews HSP HSS trajecten

" Joni - Ik heb meer rust in mijn hoofd

Bij Hedy is er een fijne en open sfeer en voelde ik me direct op mijn gemak. Ze geeft ontzettend veel inzichten en handvatten om angsten, maar ook ‘de normale activiteiten’ tegemoet te gaan. Ik heb meer rust in mijn hoofd en kan nu sneller symptomen (van hoogsensitiviteit) plaatsen. We hebben ook gekeken naar mijn levenswaarden, die onbewust heel belangrijk voor mij zijn en erover gesproken om daar meer naar te leven. 

Ook al moet ik uiteindelijk het werk zelf doen en blijven doen, Hedy geeft het gevoel dat ze je begrijpt en ze pakt alles (in overleg) aan op diverse manieren, zodat je je eigen versie eigen kunt maken..

" Mariëlle - Ik voel mij zelfverzekerd

Ik heb de coachgesprekken als zeer prettig ervaren. Voordat ik begon aan deze vorm van coaching, stond ik heel anders in het leven. Ik liet mij voornamelijk leiden door anderen en hun gevoelens. Tijdens de coaching sessies heb ik geleerd om zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven.

Het gaat nu goed met mij! Ik heb in het afgelopen half jaar keuzes gemaakt, waardoor er zoveel deuren voor mij geopend zijn. Ik voel mij meer zelfverzekerd en zit lekker in mij vel. Ik heb geleerd dat mijn emoties er mogen zijn, hierdoor merk ik dat dit mij meer rust geeft in mijn dagelijks leven.

Ik ben zo blij dat ik Hedy heb ontmoet. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en weet de juiste vragen te stellen, die je werkelijk aan het denken zetten. Daarnaast heeft zij ook een ruim aanbod aan activiteiten, waardoor ik mijzelf beter ben gaan leren kennen en begrijpen. Doordat Hedy een ervaringsdeskundige is, heeft zij mij de juiste tools gegeven, zodat ik het hooggevoelige als super power kan gebruiken.
Hedy is oprecht geïnteresseerd en heeft een fijne sfeer over zich heen, waardoor ik mezelf heel gauw kon openstellen. Voorheen was ik erg gesloten en stond ik niet open voor diepgaande gesprekken. Hedy heeft dit weten doorbreken. Hedy, bedankt voor alles! Je hebt mij levenslessen meegeven die ik voor altijd mee neem in mijn leven.

" Kelly - Ik ben niet meer uitgeput

Voordat ik begon met de coaching gesprekken, werd ik overspoeld met emoties en piekerde ik de hele dag door. Ik werd heen en weer geslingerd met allerlei gedachten.
Door de gespreken en oefeningen ben ik er achter gekomen dat mijn sensoren 24 uur actief zijn en ik daardoor alle prikkels in en uit de omgeving opneem. Ik nam geen tijd om tot rust te kunnen komen. Hierdoor raakte ik helemaal uit balans en was ik erg uitgeput.


Door de gesprekken en oefeningen heb ik mijn emoties meer onder controle en kan ik mij beter afsluiten voor alle prikkels. En mocht ik op een moment wel overprikkeld zijn, weet ik nu hoe ik mijzelf terug moet pakken. Ook heb ik meer balans weten te vinden en ben ik niet meer uitgeput door alle prikkels en geniet ik weer volop van alles.
Lieve Hedy, ik wil jou ontzettend bedanken voor alles. Ik voelde mij heel erg op mijn gemak bij jou en ben je ontzettend dankbaar wat jij mij hebt geleerd.

" Saskia - Ik snap nu beter hoe ik in elkaar zit

Ik ben bij Hedy gekomen omdat ik erachter was gekomen dat ik hoogstwaarschijnlijk hoogsensitief ben. Ook had ik gebeurtenissen van het verleden nog geen plek kunnen geven. Ik kwam binnen als een emotionele, onzekere vrouw. Dankzij deze coaching heb ik de gebeurtenissen van het verleden een plek weten te geven, heb ik situaties kunnen accepteren en ben ik erachter gekomen hoe ik mijn hoogsensitiviteit als kracht in kan zetten (ik zag het in het begin eerder als een last) en hoe ik daarbij mijn grenzen en energie kan bewaken.

Ik ben emotioneel stabieler geworden en een stuk zekerder van mijzelf. Ik snap nu beter hoe ik in elkaar zit en waar ik behoefte aan heb. Ik weet waar ik energie en ontspanning van krijg. Ook weet ik hoe ik mijn drukke, altijd actieve gedachten kan filteren en kalmeren. Het is nog altijd een uitdaging om hier een goede balans in te vinden, maar Hedy heeft mij zeker goede handvatten gegeven zodat ik hier zelfstandig verder mee aan de slag kan.

Hedy heeft veel ervaring en kan daardoor juist de perfecte methodes en technieken op een interactieve en creatieve manier inzetten, die ook echt helpen. Ze zet zich 100% voor je in. De rode draad in mijn coaching bleek uiteindelijk vertrouwen te zijn. Vertrouwen in mijzelf, in anderen, en dat dingen gebeuren met een reden. Dankzij Hedy heb ik ook dit vertrouwen gekregen. Hedy ik wil je heel erg bedanken voor al je hulp.

" Annie - Ik ben belangrijk in mijn leven

Door mijn leven heen heb ik heel veel therapieën gehad, ook doordat ik een groot drama heb meegemaakt op 39 jarige leeftijd. Steeds kwam het 'anders' zijn naar voren. En ik heb echt wel regelmatig aan mezelf getwijfeld...'Waarom ben ik zo??'
Met al die therapie, is het HSP zijn nooit naar voren gekomen. Dus het contact met een HSP coach was iets geheel nieuws voor mij. Maar ik heb het getroffen hoor....ik heb Hedy leren kennen. De eerste keer dat ik bij Hedy kwam voelde ik me meteen op mijn plek... De sfeer, de uitstraling...het voelde als een warm welkom.

Ik heb Hedy als een eerlijk, rustig en behulpzaam persoon leren kennen. Zij heeft mij begeleid in mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben, in stukjes los laten en voor mezelf kiezen. Heeft me doen inzien dat IK belangrijk ben in mijn leven, want als IK niet goed in balans ben, dan is dat leven een stuk minder leuk.

Door een burn-out duurt het allemaal iets langer om mijn draai te vinden in het HSP gebeuren, maar ook daar heeft Hedy mij een stukje in begeleid. De dingen op een andere manier leren te bekijken en vooral tijd in mezelf te investeren door dingen te gaan ondernemen die bij míj passen, die ík echt fijn vind.

Mijn reis naar een nieuw levenspad heb ik ingezet. Ik ben razend enthousiast zie toekomst perspectief. Ik word zo langzaam aan weer een blij!! Hedy dank je wel, mede dankzij jouw vertrouwen dat het goed gaat komen met mij, heb ik de eerste stappen gezet.

En oh....wat voelt dat goed!!

" Mikki - Ik heb veel geleerd over mijzelf

Je hebt me gecoacht op het vinden en bewaken van mijn energie balans. Mijn batterij was volledig leeg toen wij elkaar in april voor het eerst spraken. Mijn gedachten draaide overuren, mijn lichaam schreeuwde om rust en alleen willen zijn.
Als werkende moeder van jonge kinderen is het niet altijd makkelijk, dat is algemeen bekend. En ja, ik had al een paar maanden extra zorgtaken, maar ik zorgde daarnaast ook voor voldoende ontspanning. En toch voelde ik me met de dag meer overbelast raken. Waarom?
De inzichten die je me hebt gegeven over hoogsensitiviteit zijn zo verhelderend geweest. Het heeft me veel geleerd over mezelf als sensitief persoon, waar ik energie uithaal en aan kwijtraak en hoe ik echt kan ontspannen/opladen.
Door je rust en oprechte interesse voelde ik me altijd op mijn gemak bij je. Door je prikkelende vragen gaf je me het soms nodige duwtje in de rug. Ik zal je zeker aanbevelen. Nogmaals dank je wel Hedy!

Meer reviews HSP HSS Coaching

"Anouk - Je maakt gebruik van leuke, creatieve werkvormen waarmee je het inzichtelijk maakt.

Als coach heb ik jou ervaren als een gevoelsmens, maar evengoed gebruik je ook je ratio. Je bent open, spontaan en neemt echt de tijd voor mensen.
Ook mooi dat je over je eigen proces vertelt, dat voegt ook zeker iets toe.
Je maakt gebruik van leuke, creatieve werkvormen waarmee je het inzichtelijk maakt.
Enorm bedankt voor al je tips, adviezen en je onbevooroordeeldheid.

" J. S. - Ik had meer informatie nodig over het hoogsensitieve, om weer meer energie te krijgen en te weten wat ik nou eigenlijk wilde, vooral op werkgebied. Hedy kon mij dit alle drie bieden.

Ik volgde Hedy al langere tijd op Facebook.
Op het moment dat ik overspannen (niet officieel gediagnostiseerd, maar als het ’t niet was, zat het er dicht tegen aan…) thuis kwam te zitten en net van iemand had vernomen dat ik wel eens hoogsensitief zou kunnen zijn, kwam ik een review tegen op haar pagina, die me zeer aansprak.
Dit kon wel eens zijn wat ik nodig had!

Ik had meer informatie nodig over het hoogsensitieve, maar ook handvatten om weer meer energie te krijgen en te weten wat ik nou eigenlijk wilde, vooral op werkgebied.
Hedy kon mij dit alle drie bieden, had ik het idee. En dat klopte ook!

Na een intake gingen we aan de slag. Ik deed een test over het hoogsensitieve en daar heeft ze me ook begeleiding in gegeven (tips, boeken om te lezen). Maar het was niet de hoofdzaak van mijn coaching.

De nadruk lag meer op: waar word ik gelukkig van en waar krijg ik energie van. En ook: wat heb ik al, waar ik dankbaar voor mag zijn. Zowel om mij heen, als van mezelf. Welke dingen doe ik zo natuurlijk dat ik niet (meer) zie hoe bijzonder dat is. Dat was zeer verhelderend!

We deden dit door middel van visualiseringsoefeningen, foto- en inspiratiekaarten en diverse oefeningen die ik thuis verder uitwerkte.
Uiteindelijk heeft het me veel inzicht en rust gegeven. Ik kan beter bij mezelf blijven en weet beter wat ik wil. Natuurlijk blijft het een leerproces en zak je snel terug in oude gewoontes. Maar dat je die herkent, is al een grote stap voorwaarts!

Ik kan iedereen een coachingstraject bij Hedy aanraden.
Ze weet waar ze het over heeft, luistert en voelt aan wat je nodig hebt en schroomt ook niet om eigen, persoonlijke voorbeelden te geven waardoor je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat. Nogmaals dank je wel, Hedy!

" Jeroen - Ik voel me nu een stuk gelukkiger en heb een beter begrip van mijn kwaliteiten en valkuilen.

In de afgelopen weken heb ik een aantal coaching sessies gedaan bij Hedy. Ik heb contact gezocht met haar, omdat ik beter wilde leren omgaan met mijn HSP-HSS kwaliteiten. Daarbij was ik opzoek naar tips en adviezen.

Als ik aan onze sessies terugdenk dan komen de woorden passie, liefdevol en afgestemd in mij naar boven. Vanaf het eerste moment voelde ik me direct op me gemak en merkte ik dat ik makkelijk met haar kon praten.
We hebben besproken waar mijn coachingsvraag lag en zijn hier gericht mee aan de slag gegaan. Dat vond ik een fijne manier van coachen, bedankt daarvoor!

Voor de coaching voelde ik een sterke zelfafwijzing en een bepaalde onzekerheid. Hedy heeft mij het inzicht gegeven om met een andere blik naar situaties te kijken en beter naar mijn gevoel te luisteren.
Hierbij maakte ze zo nodig gebruik van bepaalde methodieken die verhelderend werkte.

Ik voel me nu een stuk gelukkiger en heb een beter begrip van mijn kwaliteiten en valkuilen. Nogmaals bedankt voor onze gesprekken die mij echt verder geholpen hebben.

" Martine - Vooral dat de gevoelens van andere mensen van hen zijn en dat ik daar niets mee hoef te doen, heeft mij geholpen.

Na een lastige periode, zowel lichamelijk als stressvol, lukte het mij niet goed meer om te relativeren en lastige dingen naast mij neer te leggen. Dit resulteerde in lichamelijke klachten en veel onrust in mijn lichaam.

Door middel van praten en oefeningen heeft Hedy mij nieuwe inzichten kunnen geven.
Vooral dat de gevoelens van andere mensen van hen zijn en dat ik daar niets mee hoef te doen, heeft mij geholpen. Het lukt mij beter om afstand van mensen te houden en mij niet te laten beïnvloeden door wat zij voelen.
Dit geeft mij een hoop rust en ik kan situaties hierdoor weer beter relativeren.

Ik heb het als heel fijn ervaren dat Hedy zo'n 3 maanden naast mij mee kon lopen. Ze is een rustige, meelevende persoon die doorvraagt en je aan het denken zet. Iets wat ik nodig had.
Bedankt Hedy en wie weet tot ziens!

" Jiska - Ik voel mij wel relaxter nadat ik bij jou ben geweest

Het gaat goed met mij. Het blijft wel, bijna dagelijks, werken aan mijn mindset. De beren op de weg weer terug te zetten in het bos, of waar ze dan ook mogen leven ;-). De ene dag kost het meer moeite als de andere dag.

Ik voel mij wel relaxter nadat ik bij jou ben geweest. Misschien kom ik eens in de zoveel tijd wel bij je langs voor onderhoud, zeg maar. Oude gewoontes sluipen er soms toch weer in, zeker als er veel gebeurt in een korte tijd.

Ik heb mij altijd veilig bij jou gevoeld. Ik kon alles zeggen, niks is raar. Je beoordeeld of veroordeeld niet. Jij ziet ook het goede in mensen en kan dit op een natuurlijke manier overbrengen. Dat geeft mij een heel fijn gevoel. Daarnaast is er veel mogelijk. Je zal er alles aan doen om iemand te kunnen helpen. Ook ben je eerlijk en geef je aan als je iemand niet zou kunnen coachen op een bepaald gebied.
Ik heb een hoop geleerd, waar ik mee aan de slag kan.

  Ik ben benieuwd naar het aanbod!


Op dit moment luister ik beter
naar mezelf en doe ik
waar ik behoefte aan heb
Ik voel mij zoveel beter.
Ik ben minder emotioneel 
en ik sta positiever in het leven!


"Sasha

Sasha over HSP HSS Coachtraject

" Voordat ik begon aan de coaching sessies bij Hedy zat ik erg slecht in mijn vel.
Ik herinner me nog goed dat ik meteen begon te huilen toen ik binnenkwam. Ik had mijn emoties niet onder controle en kon niet goed meer voelen waar ik behoefte aan had. Alle prikkels uit het dagelijks leven werden me te veel en ik kon niet meer helder denken, door al mijn (vooral negatieve) gedachtes. Ik leefde op de automatische piloot en deed er alles aan om andere mensen blij te maken. Doordat ik niet helder kon nadenken vond ik het ook lastig om er met andere mensen over te praten. Bij Hedy voelde ik me al snel op mijn gemak, waardoor open praten over mijn gedachtes en gevoelens een stuk beter ging.


Tijdens de coaching sessies heb ik samen met Hedy verschillende thema's behandeld. In de eerste sessie ben ik erachter gekomen wat voor 'type' Hsp'er ik ben. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen waar ik behoefte aan heb en waar ik op moet letten. Ik herkende mezelf namelijk in heel veel punten. Ik ben op zoek in het leven naar een combinatie van uitdaging en rust.
Ik heb geoefend met op tijd mijn grenzen aangeven door vaker 'nee' te zeggen in het dagelijks leven. 

Aangezien ik ook goed ben ik piekeren, heb ik veel tips gekregen hoe ik hiermee om kan gaan. Daarnaast vind ik het ook lastig om in een groep mensen wat te zeggen. Ik blijf dan het liefst op de achtergrond en ben kapot na een avondje sociale contacten. Hedy heeft mij geleerd om op tijd rust te nemen en te voelen wat ik nodig heb.


Ik heb heel veel gehad aan de tips van Hedy! Natuurlijk blijven sommige dingen lastig maar ik geloof ook dat het een kwestie van herhalen is. Door de focus te leggen op het positieve in het leven, wordt het een stuk leuker! Op dit moment luister ik beter naar mezelf en doe ik waar ik behoefte aan heb. Na een moment van inspanning kies ik er nu voor om daarna te ontspannen. Na de sessies bij Hedy voel ik mij al zoveel beter.
Ik ben minder snel emotioneel en sta positiever in het leven. Bedankt daarvoor!

Nog meer reviews HSP HSS Coaching

" Sylvia - Ik heb meer rust gevonden

Een aantal maanden geleden ben ik bij jou terecht gekomen in de praktijk omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat.

Als eerste wil ik je zeggen dat ik je als mens een fijn persoon vind. Je komt rustig en eerlijk over en kan heel goed luisteren. Je zegt precies de juiste dingen en ik voelde mij vrij om alles met jou te delen. Ik heb dat als heel prettig ervaren.

Wat ik van jou geleerd heb is het volgende.
* Dat ik beter naar mezelf mag luisteren als ik mezelf voorbij loop
* Ik meer momenten van rust voor mezelf dien te nemen per dag. Zeker als ik overprikkeld ben.
* Dat ik goed ben zoals ik ben en mezelf dus niet hoef te veranderen
* Jij hebt mij inzichten gegeven in mijn talenten en interesses
* Dat ik meer durf en kan, dat ik zelf soms denk

Ik heb zeker meer rust gevonden. Bedankt hier voor.
Ik zou anderen mensen zeker aanraden om naar jou toe te gaan, mochten ze het nodig hebben.

" Marylo - Ik durf steeds meer mijn grenzen aan te geven, voor mezelf en aan anderen

Ik wist altijd al dat ik wat gevoeliger was dan anderen en was de laatste jaren bijna elke dag vermoeid en had erge hoofdpijnen. Een arbeidscoach had aangegeven dat ik weleens HSP-er zou kunnen zijn. Ineens viel er een kwartje en ik had het gevoel ik wil hier meer over leren en weten, om mezelf beter te leren accepteren.

Op het moment dat ik bij Hedy kwam was ik net van Den Bosch naar Hoorn verhuisd, had ik mijn baan opgezegd in Brabant en had op die dag te horen gekregen dat een goede vriendin van mij was overleden.
Ik stond aan een nieuw hoofdstuk waarin ik veel emotionele gebeurtenissen had ervaren in korte tijd. Ik had behoefte om samen met een expert/ervaringsdeskundige mezelf verder te ontwikkelen en mijn HSP zijn te gaan omarmen.

Vanaf de eerste coachsessie voelde ik me veilig om mijn verhalen, ervaringen en leermomenten met Hedy te delen. Het voelde alsof ik met een gelijke praatte, Hedy gaf me het gevoel dat ze me begreep. Zo kwam ik door oefeningen en gesprekken met haar steeds een stapje dichter bij mezelf.
Ze heeft me handreikingen en praktische tips gegeven. Ze gaf me het gevoel dat alles oké is en ik er mag zijn zoals ik ben. Het is een dagelijkse beoefening in mildheid naar mezelf.

Ik ben dankbaar dat Hedy op mijn pad is gekomen, om dat mooie begin te mogen ervaren. Ik voel me kalmer, bewuster en merk alle details veel meer op. Ik durf steeds meer mijn grenzen aan te geven, voor mezelf en aan anderen, ook al is dat soms onwennig en doet het soms zeer.
Ik weet nu wat ik kan doen om de balans in mijn leven te ervaren, de afwisseling tussen ervaringen/dingen doen, rustig aan, tijd voor mezelf in te bouwen en de natuur op te zoeken.
Hedy heeft me geholpen stappen te zetten om alles weer op een rijtje te krijgen. Dank je wel, lieve Hedy!

" M. - Het gaat nu stukken beter

Als HSP-er hoor en zie je alles, je wilt alles aanpakken en doen om anderen te helpen. Althans dat ervaar ik wel zo. Op zich is dat geen slechte eigenschap, maar op een gegeven moment moet je even een pas terug nemen want dan loopt je hoofd gewoon even over. Dat had ik afgelopen december.

Het leek me een goed moment om er met iemand over te praten. Want zelf lukte het me dus niet. Ik ben op Google gaan zoeken en toen kwam ik 'Groeien met Lef' tegen. Het sprak me aan en zag ook enige herkenning. Ik heb gebeld en een afspraak was al snel gemaakt.

Na mijn eerste afspraak had ik al een paar opdrachten meegekregen. Waaronder het maken van een persoonlijk Moodboard. Ik ben daar direct mee aan de slag gegaan. Ik heb daar veel tijd aan besteed en dit heeft me veel inzichten gegeven over mezelf.
Elke keer stelde ik weer de vraag, 'wat wil ik' 'waar word ik blij van' en 'wat moet ik voor mezelf onthouden'. Ik heb dit Moodboard opgehangen, zodat ik er elke dag naar kan kijken.
Daarnaast heb ik ook een notitieboekje gekocht. Op deze manier kan ik sommige dingen opschrijven en loslaten.

Het gaat nu stukken beter en door al mijn nieuwe inzichten ben ik anders naar dingen gaan kijken. De kunst is om dit vast te houden en dat moet ik toch echt helemaal zelf doen. Mocht ik er toch nog weer met iemand over willen praten, dan weet ik Hedy te vinden.

" Linda - Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te blijven

Ik wil je bedanken voor de fijne gesprekken die ik met je heb gehad en de waardevolle tips die je me hebt gegeven!
Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij jou en kon mij dus openstellen. Jij bleef tijdens onze gesprekken continue afstemmen op mijn wensen en behoeftes.

Ik heb (in vrij korte tijd) geleerd om dichter bij mezelf te blijven, mij af te schermen voor (negatieve) energie en te realiseren welke kernwaarden voor mij de belangrijkste zijn. En ook, wanneer nodig, te onderzoeken van wie de gevoelens zijn die ik voel door me te verplaatsen in een ander.

" Monique - Ik zit nu heel anders in mijn vel, ik ben zachter naar mezelf toe. Ik begrijp mezelf beter.

Ik voelde me in het begin zwaar, machteloos, verdrietig en was enorm streng voor mezelf. Het echte voelen kon ik in het begin niet bij, alleen verdriet en boosheid kwam uit me in de vorm van huilen.

Veel diepgaande, inspirerende gesprekken gehad, waarin we van alles bespraken. Soms een oefening in de praktijk, meestal ging ik met opdrachten en oefeningen naar huis, waar ik thuis op eigen tempo mee aan de slag ging.

Van ont-moeten en ont-nieten naar wat wil ik eigenlijk. Accepteren en omarmen dat ik een beeldend kunstenaar ben en vele andere creatieve talenten heb.
Mijn innerlijke kind heb ik leren omarmen en bemoedigen. Tips gekregen voor leesvoer wat me verder helpt. Leren wat mijn gevoelens zijn en wat van een ander is (dit is nog in uitvoering, het voelen bij mezelf is nog in ontwikkeling).

Ik heb geleerd dat ik in oude overtuigingen bleef geloven terwijl dat niet meer bij me paste. Ik mag, en heb, nieuwe overtuigingen (gecreëerd). Positief over mezelf denken na 20 jaar ploeteren was niet makkelijk.
Ik kreeg het sneller door als ik in mijn hoofd weer bezig was met het oude verhaal en ik heb een liedje voor mezelf gemaakt; 'Reset in de mind set. Reset naar nieuw'. Als ik dit zong in mijn hoofd, kreeg ik de energie om uit het oude te stappen en aan iets nieuws te denken. Ik kon het doorbreken!

Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Ik mag lief zijn voor mezelf. De omgeving blijft me uitdagen en het is aan mij hoe ik er mee omga.
Ik zit nu heel anders in mijn vel, ik ben zachter naar mezelf toe. Ik begrijp mezelf beter.
Ik voel dat ik een goede basis voor mezelf aan het opbouwen ben. Hard en inmiddels ook zacht met begrip en gevoel aan mezelf werken.

Ik heb veel gehad aan de coaching, vooral om met mijn negativiteit en gevoeligheid om te gaan. Herkenning, erkenning en begrip maken acceptatie mogelijk. Ik heb het gevoel dat ik met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.
Hedy, ik ben dankbaar dat ik je op mijn padje mocht en mag ontmoeten!

  Dit wil ik ook! Tell me more 
Ilja over HSP Coachtraject

" Toen ik bij je kwam voor een kennismakingsgesprek ging het niet goed met me. Ik zat vol met van alles en ik was zo verdrietig. Het gekke was dat ik het niet goed onder woorden kon brengen wat er precies aan de hand was. Ook als anderen aan me vroegen wat er “aan de hand was” deed ik een poging om het uit te leggen, maar als ik mezelf dan hoorde praten leek het wel alsof ik iets opdreunde waarvan ik dacht dat de ander daar wel iets mee zou kunnen. Want hoe leg je uit aan een ander, wat je zelf niet eens weet?


Bij jou was het alsof ik thuiskwam. Ik kon heel gemakkelijk met je praten. De zenuwen, de schaamte en druk die ik voelde om duidelijk uit te kunnen leggen waarom ik bij je was gekomen verdween snel.
Je luistert echt, doet geen aannames, checkt of je het juist begrepen hebt en stelde me op mijn gemak. Ik ben heel gevoelig en allergisch voor beroepsmatige “trekjes” en voel het onmiddellijk als iemand niet echt is. Bij jou voel ik oprechte interesse, alles wat je zegt doe je met gevoel en komt uit je hart.


Door jou ben ik gaan inzien dat ik niet mijn leven aan het leven was, maar dat ik constant aan het proberen was aan andermans verwachtingen te voldoen; aan die van collega’s, van vriendinnen, van mijn ouders. Ik wist eigenlijk niet meer wat ik zelf belangrijk vond voor mij. Het was ook nooit goed genoeg, ik was niet goed genoeg en die lat lag continue te hoog.
Jij hebt me geleerd dat het belangrijk is om jezelf de vraag te stellen ‘maar wat wil ik nu eigenlijk?’ Dat zo’n simpele vraag zo lastig was voor me had ik niet verwacht.


En nu? Nu is het niet zo dat ik nooit meer ergens last van heb. Dat is natuurlijk niet zo. Ik ben me terdege bewust van mijn valkuilen en ik voel het aan mijn lichaam als ik toch iets doe of beslis wat ik diep van binnen eigenlijk niet helemaal goed voelt. Dat geeft niet, want nu kan ik ergens op terugkomen, of ik bedenk dat ik het de volgende keer anders doe. Ik mag fouten maken, ik mag me kwetsbaar opstellen, ik mag hulp vragen en ... 

Ik hoef niet meer zo hard mijn best te doen van mezelf. Ik mag zijn zoals ik wil dat ik ben.

Veel dank Hedy, je hebt voor verandering gezorgd. 

 Ik ben enthousiast! Breng me naar het aanbod.


Ervaringsverhalen over 

HSP HSS Coaching

These slides will be slide-able on the live version of your page!
" Mijn afwijzingsgevoeligheid is veel minder aanwezig dan voorheen


Hedy, bedankt voor je enorme hulp de afgelopen maanden. Ik heb het gevoel grote stappen in de goede richting gezet te hebben. Die stappen zijn zo groot en waardevol, dat ik geloof dat ik niet meer helemaal terug kan vallen in oude patronen. Misschien af en toe kleine stapjes terug, die horen erbij, maar de weg vooruit is ingezet en die ga ik blijven volgen.


Naar aanleiding van de coachingssessies bij jou laat ik me minder leiden door angst. Mijn gedachten over wat anderen van me vinden zijn veel minder belangrijk, doordat ik me besef dat ze in mijn hoofd gebeuren en omdat ik weet dat ik er mag zijn, ongeacht wat een ander van me vindt. Mijn afwijzingsgevoeligheid is dus veel minder aanwezig dan voorheen. Een oefening die me vooral bij is gebleven en die hierin veel geholpen heeft, is de oefening waarbij ik fysiek ben gaan staan voor mezelf. Geen kind meer dat in een hoekje kruipt en zich verstopt voor een ander, maar een volwassen vrouw die er net zo mag zijn als de ander. De afgelopen weken besefte ik me dat ik me sindsdien vrijwel niet meer zo klein gevoeld heb: ik ben een volwassen, sterke vrouw en dat voelt heel goed.


Vanwege die afwijzingsgevoeligheid zocht ik je hulp, maar we hebben zo veel meer besproken. De aandacht die je voor me had toen ik vol liefdesverdriet was, was heel prettig. Fijn dat we het overal over konden hebben. Ook de gesprekken over het managen van mijn energie waren helpend. Ik weet beter dan ooit de balans te vinden tussen activiteiten en ontspanning. En dan is er nog de angst voor een winterdepressie. Ik moet toegeven, aangesterkt door alle coronamaatregelen, is die angst nog niet weg. Wel heb je me laten beseffen dat er ook dingen in de herfst en winter zijn die wél leuk of mooi zijn. Ook weet ik weer waar ik blij van wordt, wat me inspireert en wat mijn hobby’s zijn.
Ineens zijn mijn dagen te kort: ik weet altijd wel wat te doen. En dat met zoveel mogelijk aandacht voor mijn energielevel en behoeften. Daarnaast heb ik een plan voor de komende tijd. Ineens is er geen chaos meer over alles wat nog moet gebeuren, maar overzicht met een mindmap en kleuren. Dat overzicht pak ik er elke dag bij en geeft me veel houvast en rust.


Als iemand me op dit moment vraagt hoe het met me gaat, is dit mijn antwoord: ‘Wisselend: ik voel me sterk, blijf meer bij mezelf dan ooit, heb een plan voor de komende tijd en ben blij met het leven dat ik heb, tegelijk heb ik nog veel liefdesverdriet.´ Dat verdriet zal niet zomaar weg zijn, maar het feit dat het verder zo goed met me gaat, zorgt ervoor dat ik weet dat ik het verdriet aankan en dat het er mag zijn. Nogmaals bedankt voor alles!


"  Eline - HSP en Afwijzingsgevoeligheid

" Ik kan en hoef niet altijd alles op te lossen. Ik mag liever voor mijzelf zijn!


Voor de coaching was ik nieuwsgierig wat het traject me zou brengen als hoogsensitief persoon, maar ook als werknemer. Ik kan erg onzeker zijn en mijn gedachten nemen mijn handelen dan soms over. Ook ervaarde ik soms uitgeblust en overprikkelt te zijn, na een dag werken of gesprek met iemand.


Inzichten uit de coaching zijn, dat ik niet altijd alles kan en hoef op te lossen. Dat ik liever voor mezelf mag zijn! En dat ik sneller mag aangeven of wat ik doe wel goed bij mij past en niet doorgaan met iets als ik er geen goed gevoel over heb.

Door mijn privé situatie, en de bijbehorende problematieken daarvan, is de coaching iets anders verlopen als toen ik erheen ging. De gesprekken waren fijn, helpend om mijn gedachten die soms niet lijken te kunnen stoppen te ordenen en te relativeren.
Ik heb tijdens het proces knopen doorgehakt. Zoals aangegeven bij de sportvereniging te stoppen met spelen en het bestuur. In mijn werk sneller aan de bel te trekken als het teveel word. Ook bij cliënten thuis, als daar vormen van overprikkeling zijn, aangeven of bijvoorbeeld de radio/tv uit kan. Meer ontspanningsmomenten inlassen voor mezelf zoals in bad, wandelen, serie kijken, radio en tv uit en genieten van de stilte! En podcasts luisteren over overprikkeling of hooggevoeligheid.

Als coach bood je een luisterend hoor. Je hebt inzichten gegeven hoe anders om te gaan met mijn gedachten. Bijvoorbeeld door te schrijven en zo beter te kunnen relativeren. Door het te zien op papier en daarmee te oefenen, is het helpend om je gedachten te ordenen maar ook om in te zien of het wel haalbaar of realistisch is. Ook hebben we gekeken waar mijn persoonlijke behoeften liggen en daarnaar te handelen, ipv anderen te pleasen.


Je bent een lief en mooi mens met een hart van goud. Je eigen ervaringen waren voor mij ook helpende omdat je daardoor niet het gevoel hebt dat je alleen bent in de hsp wereld!


" Miranda - HSP Coaching

 " Ik heb mijn grens nu leren herkennen én een goede balans gevonden in actie en rust


Ik wil Hedy enorm bedanken voor de fijne coaching die ik van haar ontvangen heb.

Ik ben bij haar terecht gekomen, omdat ik wilde weten of ik hoogsensitief ben en als dat zou blijken hoe ik daar dan het beste mee kan omgaan. In mijn dagelijks leven liep ik tegen mijn hooggevoeligheid aan. Wat is daar de oorzaak van en hoe kan ik daar het beste mee omgaan. Ik kwam er al snel achter dat ik inderdaad hoogsensitief ben maar wel iemand die graag de prikkels opzoekt. Samen met Hedy hebben we gekeken wat ik juist nodig heb om een goede balans te kunnen vinden in actie en ontspanning. Goede handvatten en tips gekregen.


Het was fijn dat ik altijd mijn verhaal bij haar kwijt kon. Ze gaf mij advies maar liet mezelf ook goed nadenken wat voor aandeel ik zelf had in bepaalde situaties. Ik heb genoeg tools gekregen om beter om te kunnen gaan met mijn hoogsensitiviteit en een goede balans gevonden in actie en rust momenten.

Ik heb leren herkennen wanneer ik de rust moet opzoeken. Voordat ik coaching had gehad, was ik al vaak over mijn grens heen. Ik heb mijn grens nu leren herkennen. Ook hebben we het gehad over Ik en de Ander in relaties, waar je als hoogsensitief persoon geneigd bent snel de oorzaak bij jezelf te zoeken. Ik heb hierin mooie inzichten gekregen, wat mij enorm helpt om mij staande te weten houden als hoogsensitief persoon in deze maatschappij.


Ik zal ook iedereen Hedy aanraden als je hoogsensitief bent, om samen met haar te kijken wat dit specifiek voor jou betekent. Want ze biedt begeleiding op maat aan.

Ik heb er in ieder geval enorm veel aan gehad en het is fijn om iemand naast je te hebben staan die samen met jou opzoek gaat naar de problemen waar je tegen aan loopt.


" Judith - HSP HSS Coaching
 " Ik ben sowieso al van waarde, ook al vindt iemand mij niet leuk of aardig. Ik mag er zijn!

Ik kwam bij jou voor een kennismakingsgesprek, nadat andere hulp die ik kreeg was afgesloten, terwijl ik het gevoel had nog steeds niet helemaal klaar te zijn. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik eigenlijk voorstelde, steeds maar aanpassen aan een ander en niet goed voor mijzelf zorgen.


Voor mijn gevoel sprong ik tijdens de sessies van de hak op de tak, omdat ik niet wist waar ik moest beginnen en er was zo veel. Maar jij wist er toch structuur in te brengen, de gesprekken in goede banen te leiden en mij oefeningen en tips te geven waardoor ik iets meer rust in mijn lichaam en leven kreeg. Als ik verdrietig werd, mocht dat er zijn en jij had dit ook al door, vóórdat de tranen vloeiden. Je moedigde dit (als het er was) juist aan om het te laten zijn, om mij hiervan te bevrijden en niet in te houden.


Jij hebt mij leren inzien dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik mijzelf liefde mag geven, dat ik liefde ben en niet perfect hoef te zijn. Dat het een cadeautje is, voor mij, als iemand mij niet leuk of aardig vindt, omdat ik altijd sowieso al van waarde ben, ook al vindt iemand mij niet leuk of aardig. Ik mag er zijn.

Het maken van het moodboard vond ik erg leuk. Als ik er naar kijk, krijg ik vanzelf energie.


Bij jou, Hedy, voelde ik mij gelijk welkom. Je komt heel professioneel over, in je mooie en warm ingerichte praktijkruimte. Je weet goed waarover je praat en brengt dit op een hele lieve manier over en dat stelde mij gerust. Ik weet dat ik er nog niet ben en aan mijzelf zal mogen blijven werken, in mijzelf zal moeten investeren. Ook zal het niet altijd goed gaan, maar ook daar leer ik weer van. Hedy, ik wil je bedanken voor de fijne sessies die wij samen hebben gehad en wens je heel veel succes met je praktijk voor in de toekomst.

" Fiona - HSP Coaching

"  HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN, IS JEZELF ZIJN


Aanbod Coaching & Training

HSP HSS Coaching

Wil jij echt de diepte in voor jouw persoonlijke groei? Dan bied ik 

Personal Coachtrajecten aan

HSP & HSS op het Werk

Loop je als HSP  vast in je werk of onderneming? Ik bied op maat; Werkgerelateerde Coachtrajecten

Trainingen - Live & Online

Vind hier mooie online producten, masterclasses en alle informatie over HSP Café & Live bijeenkomsten 


Ervaring als online coach

+4 jaar ervaring in online coachtrajecten

Ook internationale coachtrajecten

E-coach bij Anahata Coaching & Training

Behoefte aan meer ervaringsverhalen?

HSP en WERK Trajecten

ONLINE Coaching

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl