Hoogsensitief

HSP en HSS Coaching bij hooggevoeligheid.
Krachtig en kwetsbaar mogen zijn.
Laat dagelijkse prikkels je niet klein krijgen.
Laat te weinig uitdaging je niet vermoeien.

Kies voor jezelf!

Hoogsensitief

HSP en HSS Coaching bij hooggevoeligheid. Krachtig en kwetsbaar mogen zijn. Laat dagelijkse prikkels je niet klein krijgen. Laat te weinig uitdaging je niet vermoeien. Kies voor jezelf!

Coaching bij Hoogsensitiviteit

Hooggevoeligheid is een mooie eigenschap en tegelijkertijd kan het erg lastig zijn als je niet goed weet hoe ermee om te gaan. Hoogsensitieve mensen hebben veel in huis, maar vaak hebben ze zoveel last van de valkuilen dat het de kracht en kwaliteiten overschaduwt.

De belangrijkste kenmerken van hoogsensitieve mensen zijn; een gevoeliger zenuwstel én diepgaande verwerking van informatie. Dit heeft zijn effect op de emotionele intensiteit, de sensorische gevoeligheid en overprikkeling/onderprikkeling.
Volgens Elaine Aaron heeft 1 op de 5 mensen (20% van de mensen) een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen hebben daardoor moeite om de dagelijkse hoeveelheid prikkels die op hen afkomt te verwerken, met belastende gevolgen van dien.


  Hoe kun jij me hierbij coachen? 


Van Klacht naar Veerkracht

Ikzelf wist tot mijn 30e niet precies wat hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (HSP) was. Ik wist alleen dat ik mezelf overgevoelig vond. En hierover dacht ik best vaak negatief. Het zat me in de weg, op mijn werk en privé.

Ik heb mijn hooggevoeligheid de eerste 10 jaar van mijn leven gevoeld, daarna 20 jaar lang ontkent of weggestopt.  Vervolgens ben ik een paar jaar in strijd geweest met mezelf als HSP; ” Ja, ik weet het wel, maar…..” En dan kwamen er honderden gedachten waarom ik vond dat het anders ‘moest’ zijn in mijn leven.
Deze strijd hielp niet. Ik brandde steeds meer op, zat mijzelf en mijn omgeving in de weg. Het werkte niet. Gelukkig voelde ik op dat moment heel sterk; “En nu mag het anders, wil ik het anders!”

Mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht namen de overhand. Ik volgde opleidingen, cursussen en las ontzettend veel informatie en boeken.

Ik ontwikkelde een veel beter (energie)bewustzijn, in verbinding met mijn lijf en intuitie. Iets waar je als hoogsensitief persoon zo haarfijn op kan afstemmen. Hierdoor verhelderde mijn waarnemings- en gevoelsvermogen. En zo kon ik mijn hoogsensitieve talenten veel beter inzetten gedurende de dag en nu mijn in leven.
Herkenning, erkenning volgenden. En daardoor kan ik nu zeggen dat mijn hooggevoeligheid een waardevolle eigenschap is en een krachtinstrument om in te zetten.


  Vertel me meer! 


"   HOOGGEVOELIGHEID KAN IK UITLEGGEN IN TWEE WOORDEN: HEEL INTENS!

Je kunt bij mij terecht als:

 • Je beter wilt leren omgaan met je (hoog)gevoeligheid
 • Je inzicht wilt bij vragen met betrekking tot HSP in je gezin, relatie of werk
 • Je wilt ontdekken wie je bent en wat je wilt met je leven
 • Je emotioneel meer in balans wilt komen
 • Je jouw vitaliteit, energie & enthousiasme wil versterken
 • Je inzicht wenst op de invloed van familiepatronen in je dagelijks leven
 • Je een innerlijk conflict onder de loep wilt nemen
 • Je aan je zelfbeeld wilt werken
 • Je meer in contact wilt komen met je intuïtie
 • Je meer rust in je hoofd wenst
 • Je beter voor jezelf wilt opkomen op een liefdevolle manier
 • Je zoekt naar het integreren van meer rust in je leven
 • Je meer balans wilt tussen voelen en denken en/of moeten en willen
 • Je inzicht wil in een gezonde dynamiek tussen je behoefte aan rust- en hersteltijd en  aan verandering en variatie
 • Je meer vrijheid wilt ervaren, in plaats van pleasen, presteren of hang naar controle & zekerheid
 • Je meer wilt uitgaan van wat je zelf wilt i.p.v. jezelf te vergelijken met anderen of na te denken wat anderen van je vinden
"   ONBEWUST WAS IK EEN PLAATJE AAN HET LEVEN, IN PLAATS VAN AF TE STEMMEN OP MIJN HART

Vind jouw Balans tussen Actie en Rust

Ik heb mijn hooggevoeligheid omarmt en ik leer nog iedere dag om het als kracht in te zetten. Ik wil mijn gevoeligheid niet meer missen en ik ervaar het als een verrijking van mijn leven!

Als ervaringsdeskundige en HSP HSS coach is het nu mijn wens om jou te ondersteunen. Ik geef coaching, workshops en trainingen aan hoogsensitieve volwassenen, die hiermee worstelen in het leven van alle dag of hun sensitiviteit willen versterken.
Daarbij bied ik ook ondersteuning aan mensen die zichzelf niet uitgesproken hooggevoelig vinden, maar zich wel regelmatig geleefd voelen in de hectiek van deze tijd. En in het web van prikkels, mogelijkheden en verwachtingen, meer rust en balans willen ervaren.
Ik begeleid je om je valkuilen te verminderen door patronen inzichtelijk te maken. Op weg naar jouw veerkracht, jouw talent; naar wat jij wilt! 


Dit doe ik door heldere en prikkelende vragen te stellen vanuit nieuwsgierigheid en samen aandachtig waar te nemen wat er in jou leeft; van mind, body, hart en bezieling. Het onbewuste of onbelichte zichtbaar maken. Zodat daar beweging kan komen.

Waar loop je nu tegen aan? Van welke aspecten binnen hooggevoeligheid heb jij de meeste ‘last’? Waar zitten jouw valkuilen en krachten? En wat voor een type hooggevoelig persoon ben je eigenlijk? Want geen enkel mens is het zelfde, en dat geldt dus ook voor hooggevoelige personen.
Na coaching kun jij je gevoeligheid als een kompas ervaren, opweg naar zelfvervulling, zelfvertrouwen en zelfcompassie. Als een kracht en iets moois, om jezelf te mogen zijn. Om uiteindelijk de wereld hiermee mooier te maken. Juist door anderen ook te inspireren zichzelf te mogen zijn.

Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen voor een kennismakingsgesprek.
Van klacht naar veerkracht; waardevol leven met hooggevoeligheid


Wat anderen zeggen ...

Fijne en lonende sessies waarbij je in beweging komt ...

 Behalve dat Hedy een heel warm en liefdevol persoon is waarbij ik mij direct op mijn gemak voelde heeft ze mij zeer

goed begeleidt in mijn proces van het innemen van mijn eigen plek binnen mijn gezin van herkomst.

De methodiek die zij toepast zijn onder andere meditatieve oefeningen, maar ook oefeningen waarbij je in beweging komt, waardoor je dus echt voelt in je lichaam dat het beklijft. Dank je wel Hedy voor de fijne en zeer lonende sessies

Patricia - Systemisch werk
Ik kan beter bij mezelf blijven en weet beter wat ik wil ...

Ik had meer informatie nodig over het hoogsensitieve, maar ook handvatten om weer meer energie te krijgen en te weten wat ik nou eigenlijk wilde, vooral op werkgebied. Hedy kon mij dit alle drie bieden, had ik het idee. En dat klopte ook!
De nadruk lag op: waar word ik gelukkig van en waar krijg ik energie van. We deden dit door middel van visualiserings-oefeningen, foto- en inspiratiekaarten en diverse oefeningen die ik thuis verder uitwerkte. Uiteindelijk heeft het me veel inzicht en rust gegeven. Ik kan beter bij mezelf blijven en weet beter wat ik wil.
Ik kan iedereen een coachingstraject bij Hedy aanraden.

J. S. - HSP Coaching 
Ze heeft zeer snel door waar de pijnpuntjes zitten ...

Door coaching bij Hedy, vond ik in een paar sessies de bevestigingen die ik zocht.
Tevens heeft ze me geholpen met mijn hulpvraag i.v.m. onderprikkeling.

Ze heeft zeer snel door waar de pijnpuntjes zitten. Door de juiste vragen te stellen laat ze je zelf nadenken en zet ze je zo op weg in de goede richting.
Hedy is een Coach met de juiste capaciteiten.
Sara - HSP  HSS Coaching 

Super leuk als je mij hier volgt!

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl