HSP HSS Coach Hedy 

" In een wereld die soms te snel voor je gaat, gun ik het je
dat jij je leven weer kunt oppakken op de manier die bij
jou past. Een manier die juist is én werkt voor jou.
Zodat jij weer volop kunt genieten van jouw leve
n.

HSP HSS Coach Hedy

"In een wereld die soms te snel voor je gaat, gun ik het je dat jij je leven weer kunt oppakken op de manier die bij jou past. Een manier die juist is én werkt voor jou. Zodat jij weer volop kunt genieten van jouw leven.

Een stukje van mijn verhaal 

Hoi, ik ben Hedy en ik ben al 25 jaar gelukkig met Mark. Mijn grootste wens…. moeder worden! En dat is gelukt. Ik ben trotse moeder van 3 prachtige, eigen-wijze en gevoelige kinderen; Sophie, Yara en Roan.

Het moment dat ik voor het eerst moeder werd.

Dit moment vergeet ik nooit meer. In de zomer van 2008 werd mijn oudste dochter geboren. Ik voelde mij zielsgelukkig, vol liefde en verwondering over dit nieuwe leven. Tegelijkertijd werd ik ook overspoeld door een verantwoordelijkheidsgevoel voor dat kleine mensje in mijn armen.
Helaas verliep het opvoeden van mijn dochter totaal anders dan verwacht. Het overmatig huilen, de boosheid en de intense aandacht die zij vroeg. Dit gecombineerd met de sensitiviteit van mijn dochter én mijzelf, zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar verklaringen hiervoor.

Ik verdiepte mij hooggevoeligheid, het omgaan met gevoelige kinderen en gevoelig ouderschap. Ik zocht naar mogelijkheden om mijn dochter beter te begrijpen en helpen. Maar ook om mijn eigen worsteling een plek en invulling te geven. Want wie was ik eigenlijk nog binnen dit alles?

Na de geboorte van mijn 2e dochter werd het combineren van het opvoeden van 2 gevoelige kindjes en het doorstarten van een bedrijf (bij mijn vorige werkgever), mij te veel. Ik raakte burn-out. Die bekende ballen omhooghouden en iets met perfectionisme.

Op dat moment kon ik niets anders meer besluiten dan nu voor mijzelf te kiezen. Wat nu ik omgevallen was, kon ik er voor niemand meer zijn. Ik leerde op een eerlijke manier naar mijzelf kijken. En daar was én is nog steeds Lef! voor nodig. Ik leerde te kijken naar wat er werkelijk speelde en naar wie ik werkelijk ben. Het maakte mij heel wat levenslessen rijker.

Mijn eigen worsteling, verdriet en vreugde hebben mij gestimuleerd om een nieuwe weg te volgen.

Ik heb mij omgeschoold als HSP HSS coach en Bewustzijnscoach, waar mijn passie ligt. En in 2018 heb ik de stap genomen om mijn eigen coachingspraktijk te starten.

Deze nieuwe mindset, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen heeft me veel gebracht. Vele opleidingen, cursussen en een netwerk van fijne collega’s hebben ervoor gezorgd dat ik nu als coach de mogelijkheden heb om anderen een stukje te begeleiden op hun pad.

En voor dit vertrouwen ben ik dankbaar!


  Vertel me meer


"  HET GAAT NIET OM BEGRIP HEBBEN VOOR EEN ANDER. HET GAAT OM BEGRIP HEBBEN VOOR JEZELF!


Wat anderen zeggen ...

Door je altijd liefdevolle maar af en toe ook confronterende en directe aanpak heb ik herontdekt wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. 

Mijn keuze om als Vlaming dit proces met jou, als Nederlandse coach aan te gaan, was een succes. Door onze gesprekken en jouw kennis over HSP HSS, begrijp ik beter welke conflicten er spelen en welke impact dit op me heeft. Je hebt geholpen om mijn patronen en valkuilen zichtbaar te maken, me aangemoedigd om diep te gaan graven en me te laten lachen om mezelf.  Je hebt me vooral tools gegeven om nog verder te kunnen groeien en nog meer de vrouw te zijn die ik ben.

Anja - HSP HSS Coaching 
Voor mij was Hedy de juiste coach op het juiste moment, net die boost die ik nodig had om enkele zaken in mijn leven te op orde te stellen.

Na ons eerste contact, kreeg ik een mooie roadmap voorgeschoteld wat Hedy voor me kon betekenen deze was zeer duidelijk en voldeed volledig aan mijn verwachtingen.
Het mooiste vond ik dat ik nooit het gevoel had dat ik een nummertje was zoals ik al wel eens eerder had bij een andere psycholoog, sterker nog ik heb altijd het gevoel gehad dat Hedy net dat tikkeltje verder ging om de juiste hulp aan te bieden op het juiste moment !

Stijn - HSP RS Coaching
Ik heb veel gehad aan de coaching, vooral om met mijn negativiteit en gevoeligheid om te gaan. 

Ik voelde me in het begin zwaar, machteloos, verdrietig en was enorm streng voor mezelf. Het echte voelen daar kon ik in het begin niet bij, alleen verdriet en boosheid kwam uit me in de vorm van huilen. Veel diepgaande, inspirerende gesprekken gehad, waarin we van alles bespraken.
Herkenning, erkenning en begrip maken acceptatie mogelijk. Ik heb het gevoel dat ik met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien. Van ont-moeten en ont-nieten naar wat wil ik eigenlijk.

Monique - HSP Coaching 


Meer reviews lezen over HSP HSS Coaching?


Praktijk Groeien met Lef - vanuit Hart en Passie

Groei voor mensen betekent voor mij alles. Dat mensen zich ontwikkelen en dat ze bewustzijn krijgen in wat voor hen helpend is.
Dat is waar ik elke ochtend mijn bed voor uitkom. Zinvol werk, betekenisvol werk – waarbij je een positief effect hebt op andere mensen. Dat is voor mij gelukkig zijn in mijn werk. Want als anderen groeien, groei ik ook. En daar haal ik ontzettend veel voldoening uit.

Mijn specialisaties als HSP HSS coach en Bewustzijnscoach zijn:

♡ Jouw hoogsensitiviteit als waardevol ervaren als prikkelzoekende HSP
♡ Begeleiding in talentontwikkeling en loopbaancoaching
(ook bij burn-out / bore-out / re-integratie)
♡ Balans vinden tussen AAN en UIT (onderprikkeling/overprikkeling)
♡ Verminderen van chronische stress en het managen van je energiebeheer
♡ Coaching bij Rejection Sensitivity (RS), ook wel Afwijzingsgevoeligheid
♡ Transformatie in mindset en jouw eigen potentieel
♡ Werken vanuit lichaam en bezieling, meer doen waar jouw hart een sprongetje van maakt
♡ Begeleiding bij diepere levensvragen, familiesysteem en innerlijk kind

Als HSP HSS coach neem ik je mee in mijn lessen die ik heb geleerd.

In mijn vak en in mijn persoonlijke ervaring als HSP binnen werk, relaties en moederschap. Dat staat niet los van elkaar. Juist niet. Van hieruit blijf ik in verbinding met jou en dat is mega belangrijk.
Ik heb de wijsheid niet in pacht. Ook ik ren nog wel eens in 7 sloten tegelijk en ook ik maak fouten. Soms ben ik daarin net zo eenzaam en onzeker als jij. Gelukkig wel!
En hierdoor ben ik ook een krachtig, een liefdevol luisterend oor, een klankbord, een spiegel. Die je naar je eigen wijsheid brengt.

In coaching gaan we terug naar de kern; mind, body, hart en bezieling.

Beweging brengen waar het vastloopt. Je leert je diepere patronen onder ogen te zien en te voelen (wat dapper is). Je leert om ze vast te pakken, mee te bewegen en los te laten – zodat je veel meer grip en vertrouwen krijgt in je eigen leven. Als je durft te groeien met een beetje Lef, zul je je zelfliefde weer hervinden. Het is zo mooi om te zien, dat met een beetje speurwerk steeds weer blijkt dat jijzelf de sleutel in handen hebt.

5+

Jaar ervaring als coach

125+

Coachtrajecten begeleid

1500+

Losse coachsessies gevoerd

35+

HSP Cafés begeleid

Zo herkenbaar,
Zo mooi verwoord.
Hoe doe je dat toch zo!


" Marielle

Greep uit Comments op Social Media

@groeienmetlef.nl

Super leuk als je mij hier volgt!

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl