HSP Training 

Nieuw bij Groeien met Lef is deze 5-delige HSP
Verdiepingstraining, die georganiseerd wordt door 

HSP HSS coach Hedy. Een waardevolle training 
voor hoogsensitieve personen uit onze regio Hoorn.
Lees snel verder!

HSP Training

Nieuw bij Groeien met Lef is deze 5-delige HSP Verdiepingstraining, die georganiseerd wordt door HSP HSS coach Hedy. Een waardevolle training voor hoogsensitieve personen uit onze regio Hoorn. Lees snel verder!

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

Wil jij graag aan de slag met een stuk verdieping van jouw sensitiviteit,
of wil je iets doorbreken en ben je nieuwsgierig naar wat er in jouw leeft?
Dan is deze verdiepingstraining zeker iets voor jou!

Laat je verrassen door alle oefeningen, vragen en interactie met de groep.
En vooral de antwoorden die je daarmee in jezelf gaat vinden!
Na deze training heb je op een vijftal thema’s zoveel meer inzicht in jezelf gekregen,
aangevuld met waardevolle handvatten die je kunt gaan inzetten.
Dichter bij jezelf en vanuit jezelf.
Voor een fijner leven.

"  HET MOOISTE WAT JE KUNT ZIJN IS JEZELF

5-delige HSP Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

Het mooiste wat je kunt zijn, is JEZELF
Jezelf mogen zijn, een verlangen dat ieder mens en zeker ieder hoogsensitief persoon zo sterk voelt. En waarom is het dan toch zo lastig om dit neer te zetten in die buitenwereld?
Het antwoord is kwetsbaarheid. Volledig jezelf durven zijn voelt kwetsbaar; want hoor ik er dan nog wel bij, of voldoe ik dan nog wel. 


Om hier krachtiger in te gaan staan en dichter bij jezelf te kunnen blijven, is zelfkennis en bewustwording nodig. Wat wil jij? Waar sta je voor? Waar krijg je energie van? Welke gedachten heb jij nu eigenlijk over jezelf? En wat kan jou helpen om meer bij jezelf te blijven en jezelf weer op te laden?


In deze 5-delige training gaan we in een kleine groep hiermee aan de slag.
Van elkaar leren, samen delen. Kwetsbaar en krachtig tegelijk.
Patronen onder ogen durven zien, bewustwording creëren en stapjes durven maken zodat groei mogelijk is.


Er zijn om je heen voldoende kansen, om wat in jou verborgen ligt weer naar buiten te laten komen. En soms heb je daar wat meer zelfonderzoek, tijd en aandacht voor nodig. Deze verdiepingstraining biedt daar een mooie mogelijkheid voor. 

Door ervaringen te delen en (h)erkenning te vinden bij de ander, kun je ook weer de waardering voor je eigen kern voelen. Niet om te vergelijken; juist om gehoord en gesterkt te worden.
En dat is zo leerzaam en waardevol aan het werken in een groep.

Highlights training

Start: oktober - aanmelden voor wachtlijst

Tijd: van 19:00 - 21:30 uur - 5 avonden

Aantal: deelname voor 6 tot 10personen

Prijs: € 595,- incl. werkbladen en drankjes

Locatie: Kunst na Arbeid I Westerdijk 52 in Hoorn

De thema’s die voorbij gaan komen zijn:  

Inhoud - Klap open voor meer info

DEEL 1 - IK ALS MIDDELPUNT VAN MIJN LEVEN

Zeg JA tegen wat je wilt en Nee tegen de rest.

Een van de belangrijkste pijlers voor HSP is meer zelfliefde toestaan. Veel van ons hebben geleerd dat het egocentrisch is om jezelf op nummer één te zetten. Onzin!
Jezelf gunnen om een pauze te nemen en er even niet voor de ander te hoeven zijn, maar enkel voor jezelf zonder schuldgevoel, is zo van waarde. Je helpt de hele maatschappij door jezelf op de eerste plaats te zetten.

Op deze avond gaan we aan de slag met je IK-oriëntatie. We gaan leren om jezelf en je gevoeligheid serieus te nemen. We staan stil bij wat heb jij nodig en hoe kun je leven naar je belangrijkste waarden.

DEEL 2 - MIJN BALANS TUSSEN MOETEN EN GENIETEN

Leef minder vanuit een ongezond moeten en meer vanuit een uitdagend genieten. Want in werkelijkheid is alles in balans.

Als hooggevoelig persoon ben je empathisch, sta je makkelijk in de schoenen van de ander en ben je vrijwel van nature extern georiënteerd. Prachtig! En hoeveel tijd van de week besteed je werkelijk aan jezelf en aan jouw ambitie? Waar ga jij de uitdaging aan en wanneer durf jij om steun te vragen. Hoe is jouw balans?

Hoe is het met jouw energie. Waar lekt je energie weg, waar krijg je energie van en wat is hierbij een gezonde balans tussen stress en ontspanning? Ja, je leest het goed – je hebt beide nodig om tot bloei te komen. Tijdens deze avond gaan we hier dieper op in.

DEEL 3 - IK BEN VOLWAARDIG EN VOLMAAKT

Voel je jezelf te kort schieten, dat klopt. Voel je jezelf van waarde, dat klopt ook. Versterkt je mindset met een gebalanceerd perspectief.

Introspectie en een zelfreflecterend vermogen zijn ons als HSP niet vreemd, alleen doen we dit vaak (onbewust) vanuit een gekleurde bril. Vanuit een conditionering en een innerlijke criticus en dat is niet fair. Leef je vanuit goedkeuring, controle en veiligheid of ben je juist verbonden, bekwaam en bewust?

Op deze avond gaan we niet vergelijken en oordelen, maar vanuit liefde leren kijken naar alles wat er in jou is. Zowel je belemmerende overtuigingen, als je positieve krachtige mindset. Jij bent beide en daarmee compleet.

DEEL 4 - IK HERSTEL DE VERBINDING MET MIJZELF

Overstijg je bezorgde brein en een (onder)geprikkeld lijf met diverse krachtige oefeningen. Zo kom je weer bij jezelf.

Overprikkeld, onderprikkeld, balans…. Ik vind het maar niet bij mezelf. Het is het één of het ander. Wat is nu goed, wat doe ik nu fout?
Een van de meest gestelde vragen van hoogsensitieve personen in mijn praktijk. Schrik niet van over- of onderprikkeld zijn, laat beiden samenwerken in je leven en leer tijdig schakelen voor een optimale verbinding met jezelf.

Ontladen, verwerken en (be)grenzen is wat we als HSP nodig hebben. Op deze avond gaan we aan de slag met een toolkit, die jou helpt in verbinding te blijven met jezelf. Ervaar diverse oefeningen, welke je kunt inzetten wanneer jij de behoefte voelt om van je lasten weer je lusten te maken.

DEEL 5 - IK MAG ZIJN ZOALS IK BEN

Je krijgt het leven en het is aan jou om er wat van te maken. Leef de weg van jouw eigen plezier, want niemand anders doet dat voor jou.

Eigen wijsheid leidt tot echte wijsheid en daarmee tot echte gezondheid en echte zelfliefde. Je wordt het mooiste wat je worden kunt: jezelf
Als je van jezelf houdt en beter weet wat vóór jou werkt, kun je je werkelijk inzetten voor anderen zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Juist vanuit die kracht; want het geloof in je eigen kracht is je grootste geschenk.

In deze laatste bijeenkomst gaan we de opgedane inzichten nog eens doornemen.
We gaan opzoek naar onze eigen heldere intentie voor de periode na deze training. Wanneer je jouw opgedane kennis ook daadwerkelijk gaat toepassen en kan omzetten naar actie, realiseer je eigen-wijsheid. Zowel fysiek, geestelijk en sociaal.

"  ONBEWUST WAS IK EEN PLAATJE AAN HET LEVEN, IN PLAATS VAN AF TE STEMMEN OP MIJN HART

MEER INFORMATIE OVER DE HSP TRAINING

Deze waardevolle training wordt gegeven bij Kunst na Arbeid, een prachtige en sfeervolle locatie aan het Markermeer in Hoorn. Onder begeleiding van ervaringsdeskundige en HSP HSS coach Hedy van Ophem, gaan we samen de diepte in op 5 belangrijke thema's.

Highlights:
• Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit
• Start: aanmelden voor wachtlijst
• Tijd: van 19:00 - 21:30 uur - 5 avonden
• Kleine groep: tussen de 6 tot 10 personen
• De bijdrage voor de training is € 595,00 p.p.
• De training wordt georganiseerd bij Kunst na Arbeid in Hoorn
• Adres: Westerdijk 52 in Hoorn


Wil je meer informatie of jezelf aanmelden?
Scroll naar beneden en neem voor meer informatie contact met mij op!

Trainingslocatie Kunst na Arbeid

Een sfeervolle impressie van de karakteristieke locatie

Nog eens op een rij

HSP Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

Het mooiste wat je kunt zijn, is JEZELF

Er zijn om je heen voldoende kansen, om wat in jou verborgen ligt weer naar buiten te laten komen. En soms heb je daar wat meer zelfonderzoek, tijd en aandacht voor nodig. Deze verdiepingstraining biedt daar een mooie mogelijkheid voor. 

Door ervaringen te delen en (h)erkenning te vinden bij de ander, kun je ook weer de waardering voor je eigen kern voelen. Niet om te vergelijken; juist om gehoord en gesterkt te worden. En dat is zo leerzaam en waardevol aan het werken in een groep.

In deze 5-delige training gaan we in een kleine groep hiermee aan de slag.
Van elkaar leren, samen delen. Kwetsbaar en krachtig tegelijk.
Patronen onder ogen durven zien, bewustwording creëren en stapjes durven maken zodat groei mogelijk is.

Highlights training

Start: oktober - aanmelden voor wachtlijst

Tijd: van 19:00 - 21:30 uur - 5 avonden

Aantal: deelname voor 6 tot 10 personen

Prijs: € 595,- incl. werkbladen en drankjes

Locatie: Kunst na Arbeid I Westerdijk 52 in Hoorn


Ik doe mee met de HSP Training


Enkele review​​​​s over coaching bij Hedy ...

Door je altijd liefdevolle maar af en toe ook confronterende en directe aanpak heb ik herontdekt wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. 

Mijn keuze om als Vlaming dit proces met jou, als Nederlandse coach aan te gaan, was een succes. Door onze gesprekken en jouw kennis over HSP HSS, begrijp ik beter welke conflicten er spelen en welke impact dit op me heeft. Je hebt geholpen om mijn patronen en valkuilen zichtbaar te maken, me aangemoedigd om diep te gaan graven en me te laten lachen om mezelf.  Je hebt me vooral tools gegeven om nog verder te kunnen groeien en nog meer de vrouw te zijn die ik ben.

Anja - HSP HSS Coaching 
Voor mij was Hedy de juiste coach op het juiste moment, net die boost die ik nodig had om enkele zaken in mijn leven te op orde te stellen.

Na ons eerste contact, kreeg ik een mooie roadmap voorgeschoteld wat Hedy voor me kon betekenen deze was zeer duidelijk en voldeed volledig aan mijn verwachtingen.
Het mooiste vond ik dat ik nooit het gevoel had dat ik een nummertje was zoals ik al wel eens eerder had bij een andere psycholoog, sterker nog ik heb altijd het gevoel gehad dat Hedy net dat tikkeltje verder ging om de juiste hulp aan te bieden op het juiste moment !

Stijn - HSP RS Coaching
Ik heb veel gehad aan de coaching, vooral om met mijn negativiteit en gevoeligheid om te gaan. 

Ik voelde me in het begin zwaar, machteloos, verdrietig en was enorm streng voor mezelf. Het echte voelen daar kon ik in het begin niet bij, alleen verdriet en boosheid kwam uit me in de vorm van huilen. Veel diepgaande, inspirerende gesprekken gehad, waarin we van alles bespraken.
Herkenning, erkenning en begrip maken acceptatie mogelijk. Ik heb het gevoel dat ik met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien. Van ont-moeten en ont-nieten naar wat wil ik eigenlijk.

Monique - HSP Coaching 

Ik ben Hedy van Ophem


HSP HSS Work & Life Coach I
Bewustzijnscoach


 M: 06 – 123 21 622
 E: info@groeienmetlef.nl